Loka šāvēja Melle sasniedz paraolimpisko spēļu ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas loka šāvēja Ieva Melle ceturtdien ar divām uzvarām sāka Riodežaneiro paraolimpisko spēļu izslēgšanas turnīru un garantēja vismaz piekto vietu.

Sacensību 1/16 finālā latviete ar 6-5 uzveica taivānieti Junseņu Lī.

Pirmajā setā pēc četrām izšautām bultām rezultāts bija neizšķirts 23:23, līdz ar to katra sportiste guva pa vienam punktam. Nākamajos četros setos katra no sportistēm guva pa divām uzvarām, rezultātam kļūstot 5-5, un uzvarētāja tika noskaidrota pāršaudē - tajā Melle spēja bultu trāpīt devītniekā, kamēr pretinieces šāviens bija astoņu punktu vērtībā un Latvijas sportiste tika pie dramatiskas uzvaras.

Melle sestdien priekšsacīkstēs guva 12.vietu, bet taivāniete palika 21.pozīcijā.

Savukārt vēlāk sekojošajā astotdaļfinālā Melle ar 6-4 uzveica mājinieci Taisu Karvaļu, kura priekšsacīkstēs guva 28.vietu.

Melle droši uzvarēja pirmajos divos setos, bet nākamajos divos pārāka bija Karvaļu. Izšķirošajā setā Melle šāva pirmā un trīs reizes trieca bultas devītniekā, kas ļāva tikt pie 27 punktiem un uzvarēt visā cīņā, jo brazīliete savāca vien 19 punktus.

Tagad Melle sasniegusi ceturtdaļfinālu un garantējusi vismaz piekto vietu turnīrā. Medaļnieces šajās sacensībās tiks noskaidrotas ceturtdienas laikā.

Nākamajā kārtā Mellei pretim stāsies poliete Milena Olševska, kura priekšsacīkstēs bija ceturtā labākā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas vīru loka šāvējs Gints Jonasts sestdien aizvadīja ļoti neveiksmīgu kvalifikāciju, kurā palika 32.pozīcijā, apsteidzot tikai vienu konkurentu. Otrdien izslēgšanas sacensībās Jonasts pārsteigumus nesagādāja un zaudēja 1/16 finālā, sacensības noslēdzot ar dalītu 17.vietu.

Tikmēr jaukto komandu sacensībās latvieši kvalifikācijā ieņēma 13.vietu un pēc tam zaudēja astotdaļfinālā. Šeit Latvija noslēgumā tika klasificēta dalītā devītajā vietā.

LETA jau ziņoja, ka Latvija Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs līdz šim guvusi trīs medaļas - titulētais Aigars Apinis triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā, Diāna Dadzīte bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu, bet Edgars Bergs pirmdien ieguva bronzu lodes grūšanā.

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles, kur Latviju pārstāv 11 sportisti, norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu