Hokeja klasikā Kanāda pagarinājumā pārspēj Znaroka vadīto Krieviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Uzvaru pārbaudes spēlē, gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, naktī uz ceturtdienu izcīnīja Kanādas nacionālā hokeja komanda, kas Pitsburgā ar 3:2 pagarinājumā pieveica nesamierināmo sāncensi Krievijas izlasi, kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Rezultātu devītajā minūtē atklāja Patrīss Beržerons, bet trešās trešdaļas pirmajā pusē četru minūšu laikā Krievijas komanda, pateicoties Aleksandra Ovečkina un Artemija Panarina vārtu guvumiem, izvirzījās vadībā. Sešas minūtes un divas sekundes pirms trešā perioda beigām Džons Tavaress panāca izlīdzinājumu - 2:2, kā arī pamatlaiks noslēdzās.

Pagarinājumā par galveno varoni, spēlējot formātā trīs pret trim, kļuva Raiens Geclafs. Viņš izmantoja pretinieku kļūdu nomainoties un izgājienā viens pret vienu pārspēja Sergeju Bobrovski, raidot ripu vārtos starp Krievijas izlases vārtsarga kājsargiem.

Kanādas izlase sāncenša vārtus apdraudēja 48 reizes, kamēr Krievijas valstsvienība izpildīja 26 metienus.

«Nav nozīmes tam, vai tā ir pārbaudes spēle vai turnīra mačs. Spēles pret Kanādu vienmēr ir svarīgas,» sacensību oficiālajā mājas lapā citēts Krievijas izlases uzbrucējs Jevgeņijs Malkins. «Šī bija smaga spēle, abas komandas aizvadīja labu maču. Man patika, kā mēs spēlējām.

Ceru, ka nākamreiz tiksimies Pasaules kausa pusfinālā vai finālā. Cerams.»

Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, Kanādas izlase līdz šim bija divreiz pārbaudes spēlēs tikusies ar ASV valstsvienību, uzvaru dalot uz pusēm. Tikmēr Krievijas komandai divos pārbaudes mačos ar Čehiju uzvara un zaudējums.

Krievija ar Kanādu Pasaules kausa apakšgrupu turnīrā savā starpā netiksies.

Tikmēr citā pārbaudes spēlē Eiropas komanda ar rezultātu 6:2 apspēlēja Zviedrijas izlasi.

Pasaules kauss Toronto sāksies 17. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu