Mežeckis: Ar jauno prezidentu UEFA ienāks jaunas vēsmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis uzskata, ka līdz ar slovēņa Aleksandra Čeferina kļūšanu par Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidentu organizācijā ienāks jaunas vēsmas.

Par labu Čeferinam trešdien balsoja 42 UEFA biedri, bet otrs kandidāts – Mihaels van Prāgs (Michael van Praag) no Nīderlandes – saņēma 13 biedru atbalstu. 48 gadus vecais Čeferins kļuvis par septīto UEFA prezidentu.

«Pirms izvēles iedziļinājāmies abu kandidātu izstrādātajās programmās, kas abas izrādījās ļoti labas un vērtīgas. Savu balsi LFF atdeva par M. van Prāgu, ar kuru mums ir bijušas ilgākas un dziļākas darba attiecības. Viņa veikumus un ieguldījumu futbolā zinām jau 20 gadu griezumā,» klāsta Mežeckis. «Ar Čeferinu neesam tik labi pazīstami, tomēr pēc viņa klāstītā ir pārliecība, ka UEFA šī slovēņu profesionāļa personā iegūs jaunas vēsmas. UEFA galvgalī stājas zinošs un gados jauns cilvēks, kuram turklāt ir juridiskā izglītība.»

Iepriekš Čeferins 2011. gadā kļuva par Slovēnijas Futbola asociācijas prezidentu, kā arī kopš 2011. gada bijis UEFA Juridiskās komitejas otrais un trešais vicepriekšsēdētājs.

«Čeferins noteikti būs labs organizācijas vadītājs, kurš vēlas vairot UEFA stabilitāti un allaž pirmajā vietā likt tieši futbolu. Apsveicam jauno UEFA prezidentu un novēlam viņam auglīgu laiku savienības galvgalī,» piebilst Mežeckis.

Līdz šim UEFA vadīja francūzis Mišels Platinī, kurš apsūdzēts korupcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu