Sevastova pretendē uz mēneša WTA lielākā pārsteiguma autores balvu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova ir viena no trim tenisistēm, kuras izvirzītas augusta WTA lielākā pārsteiguma autores balvai.

Uz balvu, kuras ieguvēju nosaka līdzjutēji balsojot WTA mājas lapā «wtatennis.com», bez Sevastovas pretendē arī čehiete Karolīna Plīškova un Horvātijas tenisiste Ana Konjuha.

BNS jau ziņoja, ka Sevastova negaidīti labi aizvadīja ASV atklāto čempionātu, kurā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, pirmo reizi karjerā «Grand Slam» turnīros tiekot labāko astoņu skaitā.

Ceļā uz ceturtdaļfinālu Sevastova apspēlēja WTA pasaules ranga trešo raketi Garvinji Mugurusu no Spānijas, kā arī pieveica rangā par viņu augstāk esošo britu tenisisti Džoannu Kontu. Savukārt ceturtdaļfinālā gūtā potītes trauma neļāva Sevastovai izrādīt sīvu pretestību kādreizējai pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņacki no Dānijas.

ASV atklātajā čempionātā nopelnītie 430 WTA ranga punkti Sevastovai pirmdien ļāva pasaules rangā pakāpties uz 32.vietu, kas tenisistei ir karjeras rekords. Iepriekš viņas labākais sasniegums rangā bija 2011.gadā, kad viņa aizkļuva līdz 36.pozīcijai.

Tikmēr Karolīna Plīškova negaidīti aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta finālam, pa ceļam uz to apspēlējot arī tā brīža pasaules ranga līderi amerikānieti Serēnu Viljamsu. Turnīra finālā čehiete sīvā cīņā zaudēja Angelikai Kerberei no Vācijas, kura pēc triumfa pārņēma vadību rangā.

Savukārt Konjuha ASV čempionātā sagādāja pārsteigumu, jo pārspēja ranga ceturto raketi Agņešku Radvaņsku no Polijas, arī iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur zaudēja tieši Plīškovai.

WTA katru mēnesi nosaka lielākā pārsteiguma autori. Zīmīgi, ka februārī šo balvu ieguva Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu