Motokrosā PČ noslēdzošajā posmā pie uzvarām tiek Tomaks un Herlingss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Mājinieks Īlaijs Tomaks un Džefrijs Herlingss no Nīderlandes svētdien guva uzvaras ASV notikušajā pasaules čempionāta motokrosā noslēdzošajā, 18.posmā, kurā nepiedalījās neviens Latvijas pārstāvis.

Tomaks bija labākais prestižākās MXGP klases sacensībās, turklāt amerikānis savā mājas trasē bija ātrākais abos braucienos, tiekot pie pārliecinoša panākuma arī kopējā ieskaitē. Tikmēr otrais bija slavenais itālis Antonio Kairoli, kamēr trešo vietu izcīnīja šī gada pasaules čempions Tims Gajsers no Slovēnijas.

Tiesa, šim posmam nebija lielas sportiskās nozīmes, jo jau posmu pirms tam par čempionu tika kronēts Gajsers, kurš sezonas laikā iekrāja 731 punktu, bet otrais ar 647 punktiem bija Kairoli.

Savukārt Latvijas sportists Toms Macuks, piedaloties deviņos posmos, sezonas gaitā tika pie viena punkta un 54.vietas kopvērtējumā.

Tikmēr MX2 klasē par noslēdzošā posma uzvarētāju kļuva latvieša Paula Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» vienībā Herlingss, kurš tika pie uzvaras abos braucienos. Savukārt otro vietu ieguva mājinieks Džeremijs Martins, kuram sekoja šveicietis Žeremijs Sīvers.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā arī iepriekšējā posmā uzvaru sev bija nodrošinājis Herlingss, kurš 18 posmu laikā iekrāja 739 punktus, kamēr otrajā vietā esošajam Sīveram bija 625 punkti.

Zīmīgi, ka Herlingss, kurš nākamsezon startēs jau MXGP klasē, par pasaules čempionu kļuva, savainojuma dēļ nepiedaloties trīs posmos pēc kārtas.

Tikmēr Latvijas braucējs Jonass, kuram traumas dēļ sezona beidzās piecus posmus pirms tās beigām, gada laikā tika pie 403 punktiem, kas viņam kopvērtējumā tik un tā ļāva izcīnīt augsto piekto vietu. Vēl 18.vietā ar 130 punktiem bija «HSF Logistics» komandu pārstāvošais Roberts Justs, bet Kārlis Sabulis ar 34 punktiem bija 40.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu