ASV futbola leģenda Donovans līdz sezonas beigām pievienosies «Galaxy» vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no visu laiku pazīstamākajiem ASV futbolistiem Lendons Donovans, kurš pirms diviem gadiem paziņoja par karjeras beigām, līdz sezonas beigām atgriezies Amerikas Futbola līgas (MLS) komandas Losandželosas «Galaxy» sastāvā, paziņoja sportists.

Donovans «Galaxy» komandai palīdzēs atlikušajās sešās regulārā čempionāta spēlēs, kā arī izslēgšanas turnīrā.

Patlaban 34 gadus vecais Donovans savu lēmumu pieņēmis pēc tam, kad pirms pāris nedēļām redzējis, kā mača laikā savainojumus gūst trīs «Galaxy» futbolisti, turklāt klubu pametis arī nīderlandiešu pussargs Nigelss de Jongs, kurš karjeru turpinās Stambulas «Galatasaray».

Donovans ir visu laiku produktīvākais MLS futbolists. Savas karjeras laikā viņš MLS guvis 144 vārtus un asistējis 136 vārtu guvumos, savukārt izslēgšanas turnīros viņš iesitis 32 vārtus. Donovana kontā ir seši MLS čempiona tituli, četri no tiem izcīnīti «Galaxy» sastāvā, bet divi Sanhosē «Earthquakes» rindās.

Donovans «Galaxy» krāsas pārstāvēja no 2005.gada līdz brīdim, kad paziņoja par karjeras beigām. Starpsezonās viņš tika izīrēts arī Vācijas bundeslīgas komandai Minhenes «Bayern» un Anglijas premjerlīgas klubam Liverpūles «Everton». Pirms pievienošanās «Galaxy» komandai amerikānis pārstāvēja bundeslīgas vienību Leverkūzenes «Bayer», taču lielākoties tika izīrēts «Earthquakes» klubam.

Kad viņš paziņoja par karjeras beigām, MLS vērtīgākā spēlētāja tituls tika nosaukts par Lendona Donovana balvu.

Donovans ASV izlases sastāvā spēlēja trīs Pasaules kausa finālturnīros. Valstsvienības labā viņš guva 57 vārtus, kas ir izlases rekords.

«Galaxy» ar 44 punktiem 28 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet līdere ar 51 punktu ir «Dallas» vienība. Konferenču pirmo divu vietu ieguvējas regulārā čempionāta beigās nodrošinās vietu konferenču pusfinālos. Savukārt pārējās četras komandas katrā konferencē izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas, kur tiks noskaidrotas pārējās pusfinālistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu