Viljamsa cieš neveiksmi «US Open» pusfinālā un zaudē pasaules ranga līderes godu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa ceturtdien piedzīvoja neveiksmi ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā un zaudēja pasaules ranga līderes godu, ko tagad ieņems vācu sportiste Angelika Kerbere.

ASV atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izliktā Viljamsa pusfinālā ar 2-6, 6-7 (5:7) piekāpās čehietei Karolīnai Plīškovai, kura līdz ar to pirmo reizi karjerā iekļuvusi kāda «Grand Slam» turnīra finālā.

Savukārt ar otro numuru izliktā Kerbere, kura šogad triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, ceturtdien pusfinālā ar 6-4, 6-3 pārspēja kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas. Tieši Vācijas sportiste tagad kļūs par jauno planētas pirmo raketi. Šī sezona viņai padevusies teicama, jo vēl vasarā viņa sasniedza Vimbldonas čempionāta finālu, kur gan piekāpās Viljamsai.

Sieviešu vienspēļu turnīra finālmačs norisināsies sestdien.

Zaudējot ASV atklātā čempionāta pusfinālā, Viljamsai vismaz pagaidām neizdosies uzstādīt jaunu atklātās ēras rekordu ar 23 «Grand Slam» tituliem kabatā. Tāpat 34 gadus vecā amerikāniete nespēja labot vēl vienu rekordu, pasaules ranga pirmajā vietā uzturoties 187 nedēļas pēc kārtas, kam viņai pietrūka tikai vienas nedēļas. Viņai šie abi sasniegumi jādala ar leģendāro vācieti Štefiju Grāfu.

Zīmīgi, ka Viljamsa arī pērn cieta zaudējumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā, taču šobrīd sportiste ciešot ceļgala sāpes.

«Pieļāvu tādas kļūdas, kādas man parasti nav. Nespēju izmantot vairākus vienkāršus sitienus. Domāju, ka vaina ir psiholoģijā, jo vairāk domāju par savu kāju, nevis sitienu,» pauda seškārtējā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Viljamsa. «Tomēr Karolīna šajā mačā nospēlēja lieliski. Ja viņa būtu šo maču aizvadījusi nedaudz vājāk, varbūt man būtu lielākas iespējas uzvarēt.»

Plīškova kļuvusi par pirmo Čehijas tenisisti kopš 1993.gada, kura spējusi iekļūt ASV atklātā čempionāta finālā.

«Zinu, ka man ir iespēja uzvarēt jebkuru pretinieci, ja spēlēju savu spēli. Esmu sajūsmināta spēlēt finālā un pārspēt tādu pretinieci kā Viljamsa, kura ir īstena čempione,» pēc panākuma sacīja Plīškova.

Viljamsa pasaules ranga pirmajā vietā atradās kopš 2013.gada februāra.

Tikmēr Kerbere kļuvusi par pirmo Vācijas tenisisti kopš 1996.gada, kura sasniegusi šī turnīra finālu. Kā pēdējā vāciete to iespēja tieši Grāfa.

«Iekļūt finālā un kļūt par pasaules ranga līderi ir kaut kas satriecošs. Man šī ir lieliska diena,» pēc ceturtdien gūtās uzvaras sacīja Kerbere. «Būt pasaules pirmajai raketei vienmēr bijis mans sapnis. Pēdējo nedēļu laikā gan centos par to pārāk daudz nedomāt.»

Kerbere ASV atklātā čempionāta pusfinālā pieveica dānieti Vozņacki, kura pirms tam ceturtdaļfinālā pārspēja traumu guvušo Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu