Notikušas izmaiņas Nāciju motokrosa Latvijas izlases sastāvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Latvijas izlasi Nāciju motokrosā 2016 nevarēs pārstāvēt pieredzes bagātais motokrosists Roberts Justs. Pēc kritiena Pasaules motokrosa čempionāta posmā Holandē sportistam ir smadzeņu satricinājums un gultas režīms.

«Diemžēl PČ Holandē kritu, sasitos. Sākumā šķita, ka nekas traks, bet, vēlāk apskatoties ārstiem, tika konstatēts, ka man ir atkārtots smadzeņu satricinājums. Jūnijā kritu Francijas GP, divus mēnešus izlaidu. Tagad atkal. Mēnesi nevaru trenēties, jāievēro gultas režīms. Ļoti žēl, ka nevarēšu pārstāvēt Latviju tik nozīmīgās motokrosa sacensībās. Itālijā, Madžioras trasē, kur šogad notiks Nāciju kauss, esmu braucis. Domāju, ka trase būs parocīga Kārlim Sabulim. Viņš ir ātrs cietā seguma trasēs. Puišiem jāņem vērā, ka trase ir tehniska, bet viss būs atkarīgs no laika apstākļiem. Ja lieli dubļi, tad rezultāts nav prognozējams. Ja sauss, tad lielāka nozīme kā citās trasēs ir tieši startam, jo Madžioras trasē ir grūti apdzīt,» - tā Roberts Justs.

Mārtiņš Lazdovskis, Latvijas izlases vadītājs: «Līdz pat Nāciju motokrosa startam mēs nevaram būt pārliecināti par Latvijas izlases sastāvu, jo puiši joprojām piedalās sacensībās – vai nu tās notiek tepat Latvijā, vai Pasaulē. Motokross ir traumatisks sporta veids, mazākā kļūda, un sezona beigusies. Diemžēl neveiksmīgu kritienu piedzīvojis arī Latvijas izlases pārstāvis Roberts Justs. Novēlam viņam ātru atveseļošanos!»

Latvijas izlases sastāva jaunais pārstāvis būs Toms Macuks. Sportists startējis Latvijas un Pasaules motokrosa čempionāta posmos. Nāciju motokrosā Macuks startēs pirmo reizi. «Liels prieks un gandarījums būt Nāciju motokrosa Latvijas izlases sastāvā. Šis ir katra sportista sapnis startēt Nācijās. Kārtīgi jāsagatavojas, lai varam parādīt pēc iespējas labāku rezultātu, kā arī jāmēģina izcīnīt labāka vieta, kāda Latvijai līdz šim bijusi,» papildina Toms Macuks.

Šī gada 24. un 25. septembrī Itālijā Madžioras trasē notiks motokrosa Olimpiskās spēles jeb Nāciju kauss 2016. Katru valsti pārstāv trīs tās labākie motokrosa braucēji. Startē katrs individuāli, bet uzvar komanda. Šajās grandiozajās sacīkstēs Latvijas izlasi šogad pārstāvēs Kārlis Sabulis, Dāvis Ivanovs un Toms Macuks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu