M. Riekstiņam «mazais» zelts pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Marks Riekstiņš no Polijā notiekošā pasaules čempionāta spēka trīscīņā jauniešiem un junioriem mājās atgriežas ar «mazo» zelta medaļu svaru stieņa spiešanā guļus , 5. vietu kopvērtējumā un jauniem Latvijas rekordiem.

Šonedēļ no 29. augusta līdz 3. septembrim Polijā notiek pasaules čempionāts spēka trīscīņā ar ekipējumu jauniešu un junioru grupām. Sacensības notiek trīs disciplīnās - pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku. M. Riekstiņš 2. septembrī sacentās ar vēl 10 sportistiem svara kategorijā līdz 105 kg junioru grupā.

Pirmajā kustībā, pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, M. Riekstiņš spēja tikt galā ar 337,5 kg un izcīnīt jaunu Latvijas rekordu pietupieniem līdz 105 kg junioru un open grupām. Otrajā kustībā, svaru stieņa spiešanā guļus, ar pirmo piegājienu 270 kg M. Riekstiņš laboja Latvijas rekordu.

Nākamajā piegājienā 280 kg sportistam netika ieskaitīti, taču trešajā reizē šis svars tika pacelts. Līdz ar uzspiestajiem 280 kg M. Riekstiņš kļuva par spēcīgāko šajā kustībā, izcīnot «mazo» zeltu grupā, kā arī uzstādot jaunu Latvijas rekordu junioriem un open grupām līdz 105 kg.

Trešajā kustībā, svaru stieņa vilkmē no zemes, sportists apstājās pie pirmā piegājiena un veiksmīgi uzvilktiem 285 kg. Nākamais pieteiktais svars 295 kg netika pacelts. Kopvērtējumā sportists pacēla 902,5 kg, izcīnot 5. vietu, kā arī pārspējot junioru un open rekordu summā.

Kopā ar M. Riekstiņu uz šīm sacensībām devās Latvijas Pauerliftinga federācijas vecākais treneris Jurijs Ivaņušins. M. Riekstiņam šis bija pēdējais starptautiskais starts junioru grupā. Nākamgad sportists pilntiesīgi pievienojas open vīru grupai.

Šovasar M. Riekstiņš piedalījās arī I pasaules Universitāšu Kausā spēka trīscīņā bez ekipējuma, kas notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. M. Riekstiņš pārstāvēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju. Šajā čempionātā sportists izcīnīja zelta medaļu, kļūstot par spēcīgāko studentu svara kategorijā līdz 105 kg.

Pasaules čempionātu spēka trīscīņā ar ekipējumu jauniešiem un junioriem organizē Polijas Bodibildinga, Fitnesa un Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Starptautisko Pauerliftinga federāciju. Šis būs jau 16. jauniešu un 34. junioru pasaules čempionāts spēka trīscīņā ar ekipējumu.

Sacensību rezultāti pieejami:http://www.powerlifting-ipf.com/fileadmin/ipf/data/results/2016/subjuniors-juniors/detailed_scoresheet_m.htm

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu