Slovēnija uzveic arī Dāniju; Francija sarūgtina kazahus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slovēnijas, Baltkrievijas un Francijas hokeja izlases piektdien izcīnīja savas otrās uzvaras 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

Minskā notiekošajā turnīrā pārsteigumu sagādāja Slovēnija, kas ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Dānijas valstsvienību, kas par spīti astoņiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu spēlētājiem sastāvā cieta otro neveiksmi divos mačos un zaudēja izredzes tikt pie ceļazīmes uz Olimpiādi.

Līdzīgajā cīņā rezultāts tika atklāts spēles 25.minūtē, kad precīzs bija aizsargs Sabahudins Kovačevičs, kurš šobrīd ir bez kluba. Savukārt spēles 50.minūtē Alešs Mušičs pārsvaru dubultoja, bet 131 sekundi pirms pamatlaika beigām Jans Urbass, pēc slovēņu izlases lielākās zvaigznes Anže Kopitara piespēles panāca 3:0 Slovēnijas labā.

Dānijas izlase otrā puslaika beigu daļā nespēja izmantot piecu minūšu skaitlisko vairākumu, kura beigu daļā viņi divas minūtes spēlēja arī piecatā pret trijiem pretiniekiem. Par spēles varoni kļuva slovēņu vārtsargs Gašpers Krošeļs, kurš atvairīja visus 32 pretinieku metienus, kamēr slovēņi izdarīja 21 metienu pa dāņu vārtiem.

Savukārt Baltkrievijas izlase mazliet pabaidīja savus līdzjutējus, bet pēc tam droši ar 5:3 (4:2, 1:0, 0:1) uzvarēja Poliju. Mājinieki spēli sāka ļoti slikti, jo jau devītajā minūtē atradās iedzinējos ar 0:2. Tiesa, vēl līdz pirmajam pārtraukumam amerikāņa Deiva Lūisa trenētā komanda ne tikai atspēlējās, bet arī panāca 4:2 savā labā. uzvarētājiem pa vieniem vārtiem un rezultatīvai piespēlei izdarīja Andrejs Stasjs, Niks Beilens, Andrejs Kosticins un Andrejs Stepanovs, bet trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Sergejs Kosticins.

Zīmīgi, ka pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem jau mača devītajā minūtē, Baltkrievijas treneri izšķīrās par naturalizētā kanādiešu vārtsarga Kevina Lalanda nomaiņu, jo viņa vietu ieņēma Mihails Karnauhovs.

Jau ziņots, ka pirmajos mačos Baltkrievija ar 5:2 uzvarēja Dāniju, bet Slovēnija ar 6:1 sagrāva Poliju.

Pēc divām kārtām Slovēnijai un Baltkrievijai ir pa sešiem punktiem, bet Dānija un Polija ir tukšā. Vienīgās ceļazīmes liktenis uz Olimpiādi izšķirsies svētdien, kad mājinieki baltkrievi tiksies ar slovēņiem.

Tikmēr Oslo notiekošajā turnīrā Francijas izlase ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pārspēja Kazahstānu, kļūstot par vienīgo komandu, kura šī turnīra abos mačos uzvarējusi, kamēr odiozā Andreja Nazarova trenētajai komandai zuda izredzes tikt pie olimpiskās ceļazīmes.

Francūži pirmie ielaida vārtus, kad precīzs bija naturalizētais Kazahstānas izlases spēlētājs Naidžels Douss, taču vēl līdz pirmajam pārtraukumam Francija spēja panākt 2:1, vēl divas ripas iemetot beigu trešdaļā. Uzvaras kaldināšanā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Damjēns Flerī.

Savukārt pirmo uzvaru turnīrā izcīnīja mājiniece Norvēģija, kura ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) uzveica Itāliju, kas līdz ar to arī zaudēja izredzes uz kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. Uzvarētājiem vārti un piespēle Matiasa Olimba rēķinā.

Pirmās kārtas cīņās Francija ar 2:1 pagarinājumā uzveica Itāliju, bet Kazahstāna ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Pēc divām kārtām pieci punkti ir Francijai, četri Norvēģijai, divi Kazahstānai un viens Itālijai. Arī šajā grupā izšķirošā būs pēdējā spēle, kurā mājinieki norvēģi tiksies ar francūžiem.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlasei olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā, izšķirošā būs svētdienas spēle pret Vāciju. Abām komandām ir pa divām uzvarām un sešiem punktiem. Latvija ar 8:1 uzvarēja Austriju un ar 3:1 pārspēja Japānu, bet Vācija ar 5:0 un 6:0 pieveica attiecīgi Japānu un Austriju.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga izlases, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas šonedēļ tiek noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ko rīko rangā augstāk esošās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu