Sevastova «US Open» spēkosies ar Spānijas zvaigzni Mugurusu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien Ņujorkā aizvadīs sezonas noslēdzošā «Grand Slam» turnīra «US Open» otrās kārtas maču, tiekoties ar Spānijas tenisa zvaigzni Garvinji Mugurusu, kas WTA rangā ieņem 3. vietu. Mačs risināsies centrālajā kortā (23 771 sēdvieta), un tas varētu sākties ap pl. 2 naktī pēc Latvijas laika.

Līdz šim abu tenisistu ceļi kortā nav krustojušies.

26 gadus vecā Sevastova prestižās sacensības sāka pirmdien, kad ar 6-3, 6-3 visai pārliecinoši apspēlēja Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas. Savukārt Mugurusa turnīra ievadā trīs setu cīņā ar rezultātu 2-6, 6-0, 6-3 pieveica Beļģijas pārstāvi Elisu Mertensu.

WTA rangā Sevastova šobrīd ieņem 48. pozīciju, kamēr viņas 22 gadus vecā pretiniece ir augstajā trešajā vietā.

Venecuēlā dzimusī Mugurusa šosezon triumfēja «Grand Slam» turnīrā «Roland Garros», bet kopumā viņas kontā ir trīs WTA kategoriju turnīru uzvarētājas tituli.

Par pārliecinošu dueļa favorīti tiek uzskatīta Spānijas pārstāve.

Savainojuma dēļ «US Open» nepiedalās Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Savukārt sacensības pirmajā kārtā noslēdza Jeļena Ostapenko, kura ar 5-7, 3-6 atzina spēcīgās Čehijas tenisistes Petras Kvitovas pārākumu.

Sezonas noslēdzošā «Grand Slam» tenisa turnīra prēmiju fonds ir lielākais tenisa vēsturē. Ņujorkā notiekošajās sacensībās sportistiem prēmijās izmaksās 46,3 miljonus ASV dolāru (41,8 miljoni eiro).

Vienspēļu turnīra uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē saņems 3,5 miljonus dolāru (3,2 miljoni eiro).

«US Open» risinās cietā jeb hard seguma kortos. Turnīrs notiek no 29. augusta līdz 11. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu