Dzierkals: Sajūtas, debitējot pieaugušo izlasē, ir vienreizējas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Sajūtas, debitējot Latvijas pieaugušo izlasē, ir vienreizējas, norādīja talantīgais hokeja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Treneru maiņu pārdzīvojusī Latvijas hokeja izlase, kas pašlaik gatavojas 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, pārbaudes mačā savā laukumā otrdien ar rezultātu 0:3 piekāpās Dānijas valstsvienībai.

Lielajā izlasē debiju šajā mačā piedzīvoja 19 gadus vecais Dzierkals, kurš ikdienā spēlē Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempionātā, bet pērn viņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 68. numuru izraudzījās Toronto «Maple Leafs».

«Sajūtas bija vienreizējas. Labi, ka savu debijas maču izdevās aizvadīt tieši mājās un «Arēnā Rīga». Nekā labāka par to nav,» izteicās Dzierkals. «Jā, varējām iemest kaut vienus vārtus vai uzvarēt, bet ko padarīsi. Taču sajūtas, debitējot pieaugušo izlasē, ir vienreizējas. «Arēnā Rīga» iepriekšējo reizi spēlēju ar «Rīgas» vienību Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīrā. Šeit vēl neesmu guvis nevienu uzvaru. Cerams, tas mainīsies.»

«Mačā pret Dāniju varbūt pietrūka veiksmes. Iespējas gūt vārtus bija. Cenšamies spēlēt pēc jaunas taktikas, bet viss ir procesā, un šī bija tikai pārbaudes spēle,» optimistiski noskaņots bija Dzierkals.

Dažas dienas pirms Rīgā gaidāmā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Latvijas valstsvienībā izcēlās kārtējais skandāls, jo no amata atkāpās galvenais treneris Leonīds Beresņevs, bet viņa vietā steidzamības kārtā tika apstiprināts Haralds Vasiļjevs.

Dzierkals izteicās, ka par šīm pārmaiņām izlases hokejisti cenšas nedomāt, jo gaidāms atbildīgs turnīrs, tāpēc ir jānoskaņojas tieši tam.

«Savus pretiniekus olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vēl neesam rūpīgāk pētījuši,» atklāja Dzierkals.

«Saprotu, ka varu spēlēt šajā līmenī. Man ar to nav problēmu. Redzēs, ko treneri lems, bet ceru, ka mani iekļaus izlases sastāvā.»

Latvijas izlases galvenais treneris Vasiļjevs valstsvienības sastāvu olimpiskajam turnīram iecerējis nosaukt trešdien.

Dzierkals arī pauda cerību, ka uz olimpisko turnīru Latvijas izlasi klātienē ieradīsies atbalstīt vairāk līdzjutēju, nekā tas bija otrdienas pārbaudes mačā pret Dāniju. «Lai gan skatītāju šajā spēlē nebija daudz, viņus varēja dzirdēt. Jo vairāk cilvēku nāk, jo labāk. Prieks par tiem, kuri atnāca uz pārbaudes spēli, noteikti liela daļa skatījās šo maču arī TV ekrānos. Ceru, viņi šonedēļ nāks atbalstīt mūs klātienē.»

Kvalifikācijas turnīrs sāksies ceturtdien, bet noslēgsies svētdien. Par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu