Balderis: Lipmanam jau sen vajadzēja atkāpties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam jau sen vajadzēja atkāpties no ieņemamā amata, jo cilvēkiem ir apnicis dzīvot no nemitīgiem solījumiem un neskaidrības, uzskata viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Helmuts Balderis.

Pāris dienas pirms Rīgā gaidāmā 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Latvijas hokeja valstsvienībā izcēlās kārtējais skandāls, jo no amata atkāpās galvenais treneris Leonīds Beresņevs, bet viņa vietā steidzamības kārtā tika apstiprināts Haralds Vasiļjevs.

Balderis otrdien sacīja, ka notikumiem ap izlasi seko vien ar mediju starpniecību, tāpēc zina vien to, ko visi pārējie. Tomēr viņš neslēpa, ka situācija jau ilgu laiku nav pieņemama tieši Lipmana rīcības dēļ.

«Cilvēkiem ir apnicis dzīvot tikai no solījumiem. Ja reiz ir noslēgts līgums, tad tas ir jāpilda un jāievēro.

Veikalā jau arī neviens zāles nedod par velti vai pret solījumu, ka vēlāk samaksās.

Visu laiku tiek kaut kas solīts,» sacīja Balderis, kurš līdz šī gada sākumam pats darbojās LHF valdē, bet pēc tam iesniedza atlūgumu, jo nebija mierā ar to, kā darbojas federācija.

«Hokejisti grib, lai, atnākot uz izlasi, viss būtu nodrošināts, būtu, ko vilkt mugurā, kur trenēties, lai būtu tā, kā ir ārzemju komandās, kur jādomā tikai par hokeju,» bilda Balderis, kurš tagad ir aktīvi iesaistījies biznesā.

«Vai Lipmanam būtu jāatkāpjas? Manuprāt, jau sen vajadzēja aiziet, taču nav jau kas nāk viņa vietā. Iespējams, ka pretendents arī atrastos, taču cilvēki ir neziņā, kas viņus sagaida un kāds klupšanas akmens tam visam ir palikts apakšā,» sacīja 1980.gada olimpisko spēļu sudraba medaļnieks.

Balderis uzskata, ka pēkšņā treneru maiņa neiespaidos komandas sniegumu. «Nekādu izmaiņu sniegumā nebūs, jo komandai ir jāspēlē un jācīnās par savu mērķi, vienalga, vai treneris ir Balderis, Lipmans vai kāds cits. Ja hokejisti gribēs tikt uz olimpiskajām spēlēm, viņi par to cīnīsies. Spēlētājiem galvenais ir izpildīt treneru uzdevumus,» uzskata Latvijas hokeja leģenda.

Latvijas izlase olimpiskajā kvalifikācijā par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanas ziemas Olimpiādi mērosies spēkiem ar Vācijas, Austrijas un Japānas izlasēm.

Balderis atzina, ka sekos līdzi Latvijas izlases spēlēm. «Tā tomēr ir valstsvienība, nevis, piemēram, Rīgas «Dinamo«. Sekošu līdzi un cerēšu, ka spēlētājiem izdosies sasniegt savu mērķi,» bilda hokeja izcilnieks.

Lipmans LHF prezidenta amatā ir kopš 1998.gada, bet viņa pašreizējais pilnvaru termiņš beigsies 2018.gada 12.septembrī.

Vasiļjevs tikai piektdien tika uzrunāts kā potenciālais Beresņeva aizvietotājs un piedāvājumu pieņēma.

Vasiļjevs par Latvijas izlases galveno treneri strādāja arī no 1999. līdz 2001.gadam, palīdzot tai 2000.gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Savukārt 2001.gadā Vasiļjevs vadīja Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā tika izcīnīta ceļazīme uz 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādi. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists strādā par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta «Zemgales»/LLU komandas galveno treneri.

Darbā ar izlasi Vasiļjevam palīdzēs Ēriks Miļuns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu