Aizvadīts Rīgas Skeitborda skolas «Brīvības vēstnešu» brauciens uz Latgali

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar Rēzeknes novada Kultūras nodaļu un Latgales vēstniecību Gors 20. augustā Rīgas Skeitborda skola veiksmīgi aizvadīja skeitborda meistarklases un dēļu apgleznošanas radošo darbnīcu ar vietējiem māksliniekiem Latgalē. Šis bija «Brīvības vēstnešu» otrais izbrauciens uz Latvijas reģioniem, šoreiz par galamērķi izvēloties Rēzekni.

Dēļu apgleznošanas radošajā darbnīcā ar māksliniekiem Grietu Butjankovu, Kārli Bogustovu un Uģi Albiņu, zīmēšanas procesā iesaistījās arī bērni, jaunieši, un visiem kopā izdevās radīt četrus lieliskus mākslas darbus uz skeitborda dēļu klājiem.

Rīgas Skeitborda skolas skolotāju vadībā vietējie iedzīvotāji tika iepazīstināti ar skeitborda kultūras galvenajām vērtībām un skrituļdēļu braukšanas pamatiem. Vietējie bērni un jaunieši labprātīgi iesaistījās visās aktivitātēs un ar lielu degsmi mācījās skeitot, tajā skaitā arī jaunieši no Balvu novada Tilžas internātpamatskolas.

Brauciena laikā tika filmēts dokumentāls stāsts par pasākuma norises gaitu, brīvības vēstnešu piedzīvojumiem un iespējām, ko sniedz mums brīvība, dzīvojot neatkarīgā valstī. Latgales braucienā kā fotogrāfs piedalījās viens no Latvijas radošākajiem jaunajiem, vizuālajiem māksliniekiem Andris Barbans. Viņa bildes arī tiks izstādītas publiskai apskatei «Brīvības vēstnešu» noslēguma izstādē, kas notiks 2017. gada rudenī Rīgā.

«Brīvības vēstneši» ir vērienīgs mākslas un kultūras projekts, kas apvieno labākos Latvijas skeitbordistus un talantīgākos, jaunos reģionu māksliniekus, lai kopā radītu unikālu dāvanu Latvijas simtgadē visiem tās iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta ietvaros tiks sarīkoti pieci pasākumi, katrā no Latvijas reģioniem (Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē) un Rīgā. Notiekošais tiks iemūžināts viegli tveramā un saprotamā, augstas kvalitātes videofilmā un fotogrāfijās, kuru mērķis ir radīt cilvēkos brīvības, ģimenes, patriotisma sajūtu.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. «Brīvības vēstneši» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu