Jūrmalā par 5,3 miljoniem atklāj daudzfunkcionālu sporta halli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 25. augustā Jūrmalā, Raiņa ielā 55, tika atklāta jaunuzceltā sporta zāle, kas šobrīd ir lielākais un sporta iespējām bagātākais sporta objekts kūrortpilsētā. Sporta zāle veidota, ņemot vērā Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) prasības un paredzēta arī Baltijas līmeņa basketbola sacensībām.

Svinīgajā atklāšanā pirmo simbolisko basketbola spēli izspēlēja Latvijas basketbola līgas 1.divīzijas klubs «Jūrmala/Fēnikss» ar Jūrmalas Sporta skolas Basketbola sekcijas zēnu un meiteņu jauktā komanda. Sporta zāli atklāja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Jūrmalas balvas sportā «Gada uzlecošā zvaigzne 2015» laureāte, Latvijas U16 un U17 izlases basketboliste Nikola Ozola un Jūrmalas Sporta servisa centra direktore Svetlana Dergača.

Zāle izbūvēta divos stāvos, un telpu kopējā platība pārsniedz 3000 kvadrātmetru. Tā piemērota basketbola, handbola un volejbola spēlēm. Ikdienā sporta zālē notiks sporta stundas blakus esošo skolu, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas un sākumskolas «Atvase», skolēniem, zāle arī paredzēta Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu un Jūrmalas sporta klubu treniņu vajadzībām. Tāpat jaunajā sporta objektā norisināsies Latvijas basketbola un handbola virslīgas spēles.

Pirmais lielais sporta notikums hallē paredzēts 28. septembrī, kad Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijas jauno sezonu sāks basketbola komanda «Jūrmala/Fēnikss».

«Jaunā sporta zāle ir arī nozīmīgs ieguldījums jūrmalnieku aktīvas un veselīgas atpūtas veicināšanā, kā arī profesionālo sportistu izaugsmē. Tomēr vislielākais prieks par jauno sporta zāli ir vairāk nekā 330 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas un vairāk nekā 360 sākumskolas «Atvase» audzēkņiem, kuriem būs iespēja aizvadīt sporta nodarbības un pilnvērtīgi trenēties mūsdienīgā zālē,» atklāšanā sacīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Izstrādājot jaunbūves projektu, lielākā uzmanība tika pievērsta ēkas funkcionalitātei. Telpas ir plānotas tā, lai to savstarpējais izvietojums netraucētu pildīt to funkciju. Rīkojot starptautiskas sacensības, ir iespēja izvērst teleskopiskās tribīnes, kurās paredzēts izvietot ap 750 cilvēku. Tribīnes veido pakāpienu rindas, kas apvienojas ar otrā stāva telpā izvietotajām stacionārajām tribīnēm, kurās ir izvietots vēl papildu 60 sēdvietu.

«Viens no sarežģītākajiem projekta posmiem bija izveidot mūsdienīgu un funkcionālu sporta halles savienojumu ar jau esošajām skolas ēkām. Sporta hallē tika uzstādīts apgaismojums ar variējamu intensitāti, izveidotas izbīdāmās tribīnes, kas ļauj zāli pielāgot dažādiem sporta veidiem,» saka SIA «Velve» būvfirmas valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

Ģērbtuvju zona ir nodalīta kā otrā stāva telpas, vienlaikus nodrošinot ērtu piekļūšanu sporta zālei. Šajā zonā ir paredzēts uzturēties līdz 120 cilvēkiem vienlaikus. Ģērbtuves izvietotas otrajā stāvā tā, lai ģimnāzijas un sākumskolas «Atvase» audzēkņi varētu ērti nokļūt uz sporta nodarbībām. Skolas sporta nodarbību laikā sporta zāli varēs atdalīt ar nolaižamu aizkaru visā zāles platumā. Katrā zāles daļā ir atsevišķa ieeja, līdz ar to iespējams rīkot sacensības arī atsevišķi uz katra laukuma.

Izbūvētas arī jaunas klašu telpas mācību vajadzībām. Tās izvietotas ēkas pirmajā stāvā. Mācību kabinetos paredzēta vieta 28 skolēniem.

Savukārt vestibila daļa paredzēta galvenokārt apmeklētājiem, kas apmeklēs Latvijas Basketbola līgas vai cita mēroga sacensības un sporta spēles. Šajā daļā tāpat kā visā ēkā īpaša uzmanība pievērsta vides pieejamības prasību nodrošināšanai. Ieejas zonā ir izbūvēts lifts, labierīcības apmeklētājiem, tostarp arī tualetes un dušas telpas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu