Sotniekam rezultatīva piespēle, Masaļskis atkal rezervē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks ceturtdien nopelnīja rezultativitātes punktu par piespēli, savukārt vārtsargs Edgars Masaļskis otro spēli pēc kārtas palika rezervē, kamēr Arta Ābola trenētā Toljati «Lada» tika pie pirmās uzvaras jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā.

«Lada» savās mājās ar 5:2 (2:0, 0:0, 3:2) pārspēja Bratislavas «Slovan».

Sotnieks pirmo rezultativitātes punktu sezonā nopelnīja cīņas desmitajā minūtē, kad viņš asistēja Staņislavam Bočarovam, kurš atklāja rezultātu.

Latvijas hokejists spēlēja 24 minūtes un piecas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks mājinieku komandā, divas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes par rupjību un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

«Lada» pēc pirmā perioda bija vadībā ar 2:0, spēles 51.minūtē panāca trīs vārtu pārsvaru, taču pēc tam «Slovan» īsā laikā divus vārtus atspēlēja. Tomēr mača izskaņā «Lada» iemeta divas ripas skaitliskajā vairākumā, nodrošinot uzvaru.

Toljati kluba vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 38 no 40 pretinieku metieniem.

BNS jau ziņoja, ka «Lada» sezonu sāka otrdien mājās ar 2:3 zaudējot Zagrebas «Medveščak». Arī šajā mačā «Lada» vārtos bija Ježovs, bet Masaļskis sēdēja rezervē.

Tikmēr Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda aizvadīja pirmo spēli sezonā, taču viņa pārstāvētā Helsinku «Jokerit» viesos ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1) zaudēja «Soči» komandai, kas tika pie otrā panākuma divos mačos.

Kulda spēlēja 15 minūtes un 17 sekundes, reizi meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu metienu un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

«Jokerit» pirmā perioda pēdējā minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:2, tomēr vēl līdz pārtraukumam vienus vārtus atguva, kad precīzs bija aizsargs Čejs Genovejs, kurš savulaik spēlēja arī Rīgas «Dinamo». Savukārt trešajā periodā Helsinku komanda panāca izlīdzinājumu, tomēr izšķirošie bija «Soči» zviedru leģionāra Andrē Petešona 56 sekundes pirms pamatlaika beigām gūtie vārti.

Savukārt pie pirmās uzvaras sezonā tika ambiciozā Sanktpēterburgas SKA, kuru šosezon trenē Oļegs Znaroks, bet viņam palīdz Harijs Vītoliņš. SKA savās mājās ar 7:1 (2:0, 3:0, 2:1) sagrāva Ufas «Salavat Julajev».

Uzvarētājiem trīs vārtus guva un tikpat rezultatīvas piespēles izdarīja Iļja Kovaļčuks, kurš nopelnīja sešus rezultativitātes punktus.

Znarokam un Vītoliņam šī bija pirmā uzvara jaunajā darbavietā.

Pirmo zaudējumu sezonā cieta Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas «Metallurg», kas viesos pēcspēles metienos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) atzina Čerepovecas «Severstaļ» pārākumu.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas «Dinamo» ceturtdien viesos ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuras rindās vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Kaspars Daugaviņš.

Normunda Sējēja trenētajai komandai šis bija otrais zaudējums tikpat spēlēs.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu