Lēmums par Bārtuļa spēlēšanu izlasē tiks pieņemts pēc pāris dienām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Lēmums par smadzeņu satricinājumu guvušā Oskara Bārtuļa spēlēšanu Latvijas izlasē 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīrā tiks pieņemts tuvāko dienu laikā, pastāstīja Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Kā trešdien vēstīja portāls «La.lv», aizsargs Bārtulis smadzeņu satricinājuma dēļ varētu izlaist Rīgā gaidāmo turnīru, jo latvietim vēl vismaz nedēļu jāiztiek bez treniņiem.

«Bārtulim ir diezgan cerīgs skats uz dzīvi. Piektdien viņš turpinās iziet pārbaudes, bet lēmums par spēlēšanu izlasē tiks pieņemts pēc pāris dienām. Pats viņš vēlas palīdzēt, bet ir jāklausa, ko saka ārsts. Sports ir sports, bet veselībai jābūt pirmajā vietā,» teica Baldonieks.

Tāpat kā Bārtulis, arī aizsargs Artūrs Kulda izlaida sezonas pirmo spēli, taču Baldonieks par viņa veselības stāvokli nezināja pastāstīt.

Tāpat pagaidām nav skaidrības, vai pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs ieradīsies uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs sāksies jau nākamajā ceturtdienā.

Bārtulis pirms nepilnām divām nedēļām pārbaudes spēlē pret KHL komandu Pekinas «Kuņluņ Red Star» guva galvas traumu. Sākotnēji «Admiral» ārsts kluba preses dienestam teica, ka trauma nav nopietna un aizsargs pēc pāris dienām atsāks treniņus kopējā grupā, tomēr šīs prognozes nepiepildījās.

Aizsargs Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Tiesa, pasaules čempionātos viņš nav spēlējis kopš 2012.gada.

LETA jau ziņoja, ka valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs pirmdien nosauca 30 kandidātus, kuri pretendēs uz vietu komandā, kas no 1. līdz 4.septembrim «Arēnā Rīga» par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies ar Austrijas, Vācijas un Japānas izlasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu