Trīskārtējais olimpiskais čempions Entonijs paziņo par karjeras beigšanu ASV izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Basketbolists Karmelo Entonijs pēc kļūšanas par trīskārtēju olimpisko čempionu ar ASV nacionālo basketbola valstsvienību paziņojis par karjeras beigšanu izlasē, viņš atklāja TV kompānijai NBC.

32 gadus vecais Entonijs svētdien ASV izlases sastāvā triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, sacensību finālā amerikāņiem ar rezultātu 96:66 sagraujot Serbijas basketbolistus.

Entonijs pēc mača bija emocionāls un izplūda asarās.

«Es zinu, ka tās ir beigas. Man tās ir beigas,» NBC pēc finālspēles norādīja Entonijs. «Šis man ir īpašs brīdis. Esmu piedzīvojis gan sliktus, gan ļoti labus brīžus. Esmu priecīgs ne vien par sevi, bet arī par pārējiem komandas biedriem, kuriem līdz šim nebija šādas pieredzes.»

Viņš kļuvis par pirmo ASV basketbolistu, kam izdevies izcīnīt trīs olimpisko spēļu zelta medaļas. Entonijs pārspējis Lebronu Džeimsu un Deividu Robinsonu.

Olimpisko debiju Entonijs piedzīvoja 2004. gadā Atēnās. Toreiz ASV basketbolisti ieguva vien bronzas godalgas.

Entonijs pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas «Knicks», kura sastāvā arī gaidāmajā sezonā spēlēs kopā ar Latvijas talantu Kristapu Porziņģi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu