Latvijas Velo svētkos Olainē triumfē Arnis Pētersons un Andris Vosekalns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 21. augustā, Olainē jau otro gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros arī šoreiz piedalījās augsta līmeņa riteņbraukšanas profesionāļi no visām trim Baltijas valstīm. Šogad par 42km garās un izaicinājumiem pilnās MTB distances uzvarētāju grūtā cīņā vīriešu konkurencē kļuva pašmāju dalībnieks, «ZZK Cēsis» komandas pārstāvis Arnis Pētersons, bet sieviešu konkurencē ātrākā izrādījās Katrīna Jaunslaviete («Ebike Machine»). 90km garajā Sporta šosejas distancē, savukārt, labākos rezultātus uzrādīja «Rietumu - Delfin» komandas sportists Andris Vosekalns un «Fans AP-Print» komandas braucēja Viktorija Sipoviča.

MTB distances dalībnieki uz starta līnijas stājās plkst. 10:30, un jau pēc nepilnas stundas finiša taisnē tika sagaidīti brauciena līderi – «ZZK Cēsis» un «Redbike» komandas pārstāvji. Kā pirmais finišēja 22 gadus vecais Arnis Pētersons (1:15:19), savukārt fotofinišā noskaidrojās otrās un trešās vietas ieguvēji – tie attiecīgi bija kaimiņvalsts Igaunijas sportists, komandas «Redbike» pārstāvis Erki Putseps (Erki Pütsep) un Pētersona komandas biedrs, «ZZK Cēsis» braucējs Mārtiņš Blūms, uzrādot laiku 1h, 15min. un 19sek.

Arī sieviešu kategorijā pārliecinoši ātrākās bija pašmāju riteņbraucējas - Katrīna Jaunslaviete, kura uzrādīja lielisku rezultātu – 1h 20min. un 25sek., iegūstot godpilno pirmo vietu, kā arī komandas «RRS grīva/Elkor» pārstāve Adele Ilga Spigovska un Laura Ramane, kuras fotofinišā dalīja otro un trešo vieto ar rezultātu 1h, 27min. un 40sek.

Sporta šosejas distances dalībnieki startu ieņēma par stundu vēlāk, un jau īsi pirms plkst. 13:30 finišēja trases rezulatatīvākie braucēji – «Rietumu - Delfin» komandas sportisti, uzstādot rezultātu 1h, 56min. un 7sek. un pārspējot pagājušā gada līderi Kasparu Serģi («Alpha Baltic/Maratoni.lv»), kurš neilgi pirms finiša pārdūra velosipēda riepu. Pirmo vietu fotofinišā ieguva 24 gadus vecais Andris Vosekalns, kuram sekoja komandas biedri - otrās vietas ieguvējs Emīls Liepiņš un Deins Kaņepājs, kurš attiecīgi palika trešais. Sieviešu konkurencē spēcīgākā izrādījās «Fans AP-Print» komandas braucēja Viktorija Sipoviča (2:06:23), kura bija arī vienīgā, kas finišēja šajā distancē.

Latvijas Velo svētku Sporta šosejas distances uzvarētājs, «Rietumu – Delfin» komandas sportists Andris Vosekalns par braucienu: «Tehniskais starts bija mierīgs, taču jau uzreiz pēc tam tika uzņems ātrs temps un sākās aktīvas sacensības. Mazliet bija jaušams sānu pavējš. Sākumā mani komandas biedri atradās priekšā, bet pēc tam arī mēs, apmēram 10-15 cilvēku grupa, piebraucām klāt. Beigās mēs palikām četri «Rietumu - Delfin» komandas braucēji kopā ar «Alpha Baltic/Maratoni.lv» pārstāvi Kasparu Serģi, kurš negadījuma dēļ atpalika. Vienu brīdi ceļā uz Mārupi, kas bija trases grūtākā taisne, likās, ka konkurenti mūs noķers, taču kopā mēs izturējām līdz galam.»

Latvijas Velo svētku ietvaros visa vecuma riteņbraukšanas entuziasti startēja arī 45km garajā Tautas šosejas un 6km garajā Ģimeņu distancē, kā arī un 0,5-1km garajā Bērnu braucienā, iegūstot vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Latvijas Velo svētkus Olainē organizēja sporta pasākumu aģentūra «Alpha Baltic Sport» sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Pasākumu un sportiski aktīvu dzīvesveidu atbalstīja a/s «Olainfarm». Kopējais sacensību naudas balvu fonds pārsniedza 3000 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu