Melos pieķertais Lohte uzņemas visu atbildību par izdomāto laupīšanu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Melos pieķertais titulētais ASV peldētājs Raiens Lohte uzņēmies visu atbildību par paša izdomāto laupīšanu un atvainojies par savu rīcību.

ASV peldētāji Lohte, Džeks Kongers, Gunnars Bencs un Džimijs Faigens aizvadītajā svētdienā, atgriežoties no kādas privātas ballītes, iekūlās nepatikšanās.

Viņi apgalvoja, ka ar taksi atgriežoties olimpiskajā ciematā, mašīnu apstādinājis kāds vīrietis, kuram pie krūtīm bijusi policijas nozīme. Vīrietis Lohtem pielicis pie deniņiem ieroci un peldētājus aplaupījis. Vēlāk Lohte gan skaidroja, ka laupīšana notikusi degvielas uzpildes stacijā.

Brazīlijas policija sāka izmeklēšanu un tajā noskaidrojās, ka peldētāji ir nekaunīgi melojuši, jo nekāda laupīšana nebija notikusi. Policija paziņoja, ka amerikāņi izdemolējuši benzīntanka tualeti un uzvedušies izaicinoši, piemēram, urinējuši pie uzpildes stacijas logiem. Pēc tam viņiem izcēlies konflikts ar benzīntanka darbiniekiem, kuri pauduši neapmierinātību par viesu uzvedību. Darbinieki izsaukuši policiju, taču līdz tās atbraukšanai abas puses jau bija vienojušās un amerikāņi bija samaksājuši kompensāciju par izdemolēto tualeti.

Tagad Lohte atklājis, ka tieši viņš izdomājis šo neveiklo stāstu par aplaupīšanu. «Uzņemos visu atbildību, jo es izdomāju šo stāstu, kura dēļ mēs visi esam iekūlušies šajās nepatikšanās,» sestdien intervijā NBC televīzijas kanālam sacīja Lohte.

Lohte pirmo reizi atvainojās jau piektdien, taču tagad atkārtoti lūdzis piedošanu. «Stāstot par notikumiem degvielas uzpildes stacijā es izlaidu ļoti būtiskas detaļas. Vēlreiz vēlos atvainoties par savu rīcību, kuras dēļ nepatikšanas ir arī maniem komandas biedriem. Man ir ļoti žēl, tas nekad vairs neatkārtosies. Es rīkojos kā neobriedis vīrietis,» atzina peldētājs.

Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā viņš ir ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tostarp sešām zelta.

Tikmēr pārējie trīs šajā lietā iesaistītie peldētāji bija stafešu komandu rezervisti un finālpeldējumos nestartēja, taču tā kā piedalījās priekšsacīkstēs, tad arī tika pie savām zelta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu