ASV basketbolistes sesto reizi pēc kārtas tiek kronētas par olimpiskajām čempionēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

ASV basketbolistes sestdien triumfēja Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā, sesto reizi pēc kārtas un astoto vēsturē tiekot kronētas par olimpiskajām čempionēm. Finālā amerikānietes ar 101:72 (21:17, 28:15, 32:17, 20:23) droši pārspēja Spāniju.

1976.gadā Monreālā, kur sieviešu basketbols pirmo reizi bija olimpisko spēļu programmā, ASV izcīnīja sudrabu. Četrus gadus vēlāk Maskavas olimpiskās spēles tika boikotētas, bet nākamajās divās Olimpiādēs amerikānietes kļuva par čempionēm.

1992.gadā Barselonā ASV basketbolistes samierinājās ar bronzu, bet nākamās sešas olimpiskās spēles palika nepārspētas.

ASV basketbolistes Olimpiāžu turnīru mačos tagad ir izcīnījušas jau 49 uzvaras pēc kārtas. Amerikānietes pēdējo zaudējumu olimpisko spēļu turnīros piedzīvoja 1992.gada 5.augustā, kad Barselonas Olimpiādes pusfinālā ar 73:79 piekāpās NVS basketbolistēm.

Tikmēr Spānijas sieviešu basketbola izlase olimpisko spēļu vēsturē pirmo reizi tikusi pie medaļām.

Finālmačā pa 17 punktiem ASV izlases labā guva trīskārtējās Sieviešu Nacionālās Basketbola līgas (WNBA) čempiones Diāna Taurasi un Lindsija Veilena.

Savukārt Spānijas valstsvienībā rezultatīvākā bija Alva Torensa, kura iemeta 18 punktus.

Spānietes nelielu pretestību spēja izrādīt vien pirmajā ceturtdaļā, bet turpmākajā mača gaitā amerikānietes pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un svinēja drošu uzvaru ar 101:72.

Tikmēr pie bronzas godalgām tika Serbijas sieviešu basketbola izlase, lai gan četrgades nozīmīgākajā turnīrā šī komanda spēlēja pirmo reizi.

Cīņa par bronzu Serbija sestdien ar 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21) pārspēja 2012.gada Londonas olimpisko spēļu vicečempioni Franciju.

Serbietēm šajā spēlē 18 punktus iemeta Jeļena Milovanoviča, kamēr 11 pievienoja Ana Daboviča. Tikmēr Spānijai 18 punktus sameta Endena Mijema.

Bronzas finālu krietni sekmīgāk sāka Serbijas basketbolistes, kuras spēja izvirzīties vadībā ar 18:7, taču pirmā puslaika turpinājumā Francija atspēlējās, bet komandas lielajā pārtraukumā devās ar neizšķirtu rezultātu 27:27. Otrā puslaika sākumā serbietes veica iespaidīgu izrāvienu, kas lielā mērā noteica šī dueļa likteni. Trešā ceturkšņa vidū Serbijas basketbolistes apspēlēja pretinieces ar 18:2 un izvirzījās vadībā ar 55:42.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Serbija atdeva iniciatīvu savām pretiniecēm, kurām izdevās pietuvoties zem desmit punktiem, taču panākt serbietes neizdevās.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu