Par jauno olimpisko čempionu BMX kļūst amerikānis Fīldss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Par jauno olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā piektdien kļuva amerikānis Konors Fīldss, kurš triumfēja Riodežaneiro Olimpiādē.

Saspringtā fināla braucienā 23 gadus vecais Fīldss uzvarēja pat diezgan pārliecinoši, par 0,684 sekundēm apsteidzot Nīderlandes riteņbraucēju Jelli van Gorkomu.

Savukārt pēc fotofiniša apskates kļuva skaidrs, ka bronzas medaļa pienākas kolumbietim Karlosam Alverto Ramiresam Jepesam, kurš par mata tiesu apsteidza ASV pārstāvi Nikolasu Longu.

Tikmēr viens no favorītiem, kurš teicami startēja arī priekšsacīkstēs, austrālietis Sems Vilobijs bija tikai sestais. Austrālijas sportists pirms četriem gadiem Londonā kļuva par olimpisko vicečempionu.

BMX riteņbraukšana olimpisko spēļu programmā debitēja 2008.gadā un kopš tās reizes (2008. un 2012.gadā) par olimpisko čempionu vīriešu konkurencē bija kļuvis latvietis Māris Štrombergs. Tomēr ne viņam, ne vēl vienam Latvijas braucējam Edžum Treimanim ceturtdien neizdevās sasniegt pat Riodežaneiro olimpisko spēļu pusfinālu.

Savukārt sieviešu konkurencē par divkārtēju olimpisko čempioni piektdien kļuva Kolumbijas sportiste Mariana Pahona, kura finālā par 0,342 sekundēm apsteidza amerikānieti Alisi Postu, bet trešā bija Stefānija Ernandesa no Venecuēlas.

Pahona bija labākā arī pirms četriem gadiem notikušajās olimpiskajās spēlēs Londonā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu