Japānas cīkstone Ičo kļūst par četrkārtēju olimpisko čempioni brīvajā cīņā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Japānas cīkstone Kaori Ičo trešdien tika kronēta par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, iegūstot savu ceturto olimpisko zeltu, bet viņas tautietes Eri Tosaka un Sara Došo triumfēja svarā attiecīgi līdz 48 un 69 kilogramiem.

Svara kategorijā līdz 58 kilogramiem finālā Ičo ar 3:2 pārspēja Valēriju Koblovu Žolobovu no Krievijas.

Bronzas medaļa tikmēr ieguva Sakši Malika no Indijas un Marva Amri no Tunisijas.

Iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs Ičo kļuva par čempioni svarā līdz 63 kilogramiem. Tāpat viņas kontā ir desmit pasaules čempionātu zelta medaļas.

Tikmēr pašā vieglākajā svara kategorijā finālā Tosaka ar 3:2 pārspēja Ukrainā dzimušo Azerbaidžānas cīkstoni Mariju Stadņiku.

Tikmēr pie bronzas godalgām tika bulgāriete Jeļica Atanasova un ķīniete Jaņaņa Suņa.

Tosaka 22 gadu vecumā jau paspējusi uzvarēt trīs pasaules čempionātos. Tikmēr Stadņika, kura Rīgā pavasarī tika kronēta par Eiropas čempioni, olimpiskajās spēlēs zaudēja otrajā finālā pēc kārtas, bet 2008.gadā Pekinā viņa tika pie bronzas.

Savukārt svara kategorijā līdz 69 kilogramiem Došo finālā ar 5:3 pārspēja krievieti Natāliju Vorobjobu.

Pie bronzas medaļām šajā svara kategorijā tika zviedriete Jenni Fransone un Elmira Sizdikova no Kazahstānas.

Došo šī bija pirmā olimpisko spēļu medaļa, bet Vorobjova pirms četriem gadiem Londonā kļuva par čempioni svara kategorijā līdz 72 kilogramiem.

Ceturtdien uz cīņas paklāja izies Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura svara kategorijā līdz 63 kilogramiem pirmajā kārtā tiksies ar Tunisijas sportisti Helu Rjabi.

Šī gada Eiropas čempione Grigorjeva brīvās cīņas sacensības sāks no astotdaļfināla. Tajā sacentīsies ar 29 gadus veco Rjabi, kura uzskatāma par vājāku nekā Latvijas sportiste.

Šīs Grigorjevai nebūs pirmās olimpiskās spēles, jo pirms četriem gadiem viņa startēja Londonā, kad viņa bija devītajā vietā.

Četrkārtējā Eiropas čempione Grigorjeva būs vienīgā Latvijas pārstāve Riodežaneiro olimpisko spēļu cīņas sacensībās, turklāt viņa būs viena no galvenajām valsts pretendentēm uz godalgu izcīnīšanu. Šobrīd Latvijas delegācija šī gada Olimpiādē vēl nav tikusi pie medaļām.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu