Treimanis: Šoreiz tiku cauri vieglāk nekā Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DEAN LEWINS / AAP

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis, kurš Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas jeb individuālajā braucienā piedzīvoja kritienu, šoreiz ticis cauri vieglāk nekā Londonas Olimpiādē.

Kvalifikācijā Treimanis piedzīvoja kritienu un sacīksti turpināt nevarēja, kamēr divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs bija septītais.

«Pirms brauciena bija neliels stresiņš, bet, nostājoties uz starta, bija pārliecība, ka visam jāizdodas. Pirmais lēciens bija «jāslāpē», lai neaizlēktu par tālu, tomēr tajā pat laikā var gadīties, ka tiek «noslāpēts» pārāk zemu. Šoreiz gadījās lēcienu pārāk brīvi palaist, tāpēc aizlidoju pārāk tālu,» stāstīja Treimanis.

«Mēģināju saglabāt ātrumu, sākot pēc iespējas ātrāk mīties, bet nosēžoties un minoties, kaut kādā veidā pazaudēju kontroli pār stūri, laikam izmeta no rokām. Tālāk jau sekoja kritiens. Nedaudz apskādēju pieri un atkal bija daudz asinis, bet neesmu sasities un viss ir kārtībā,» turpināja Treimanis.

Zīmīgi, ka Treimanis kritienu individuālajos braucienos piedzīvoja otrajā Olimpiādē pēc kārtas. Pirms četriem gadiem latvietis sekojošajā ceturtdaļfinālā startēja ar apsaitētu seju, kas komandas biedriem lika viņu iesaukt par Betmenu.

«Šoreiz tiku cauri vieglāk nekā Londonā,» piedzīvotos kritienus salīdzināja Treimanis.

Līdz ar to Treimanis tika pie 32.vietas un ceturtdien gaidāmajos ceturtdaļfinālos viņam būs potenciāli spēcīgāki pretinieki.

«Stiprs brauciens iedalīts. Trīs izteikti favorīti un uz ceturto vietu pretendēju es, brazīlietis Rinātu Rezēndi, nīderlandietis Jelle van Gorkoms un jaunzēlandietis Trents Džons. Būs jāpacīnās,» secināja Treimanis.

Ceturtdaļfināla sacensības notiks ceturtdien, kamēr piektdien norisināsies pusfināls un fināls.

Pirms četriem gadiem Londonā Latviju BMX riteņbraukšanā pārstāvēja Štrombergs, Treimanis un Rihards Veide, bet dāmu sacensībās uz starta izgāja Sandra Aleksejeva. Latvijai trīs ceļazīmes bija arī 2008.gadā Pekinā, kad BMX riteņbraukšana debitēja olimpiskajā programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu