Iļjins olimpisko spēļu 200 metru distancē ierindojas 21.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas kanoe airējās Dagnis Iļjins trešdien Riodežaneiro olimpisko spēļu 200 metru distancē ierindojās 21.vietā. Olimpisko spēļu debitants Iļjins vispirms savā priekšsacīkšu braucienā ierindojās piektajā vietā, kas viņam ļāva iekļūt pusfinālā. Latvietis no uzvarētāja atpalika par nepilnām četrām sekundēm.

Savukārt savā pusfināla braucienā Iļjins bija pārliecinoši pēdējais no septiņiem dalībniekiem, turklāt viņa laiks - 45,082 sekundes - bija sliktākais no visiem dalībniekiem. Tādējādi latvietis neiekļuva ne A, ne B finālā un sacensības šajā distancē noslēdza 21.vietā.

Iļjins otrdien Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances sacensībās izcīnīja 13.vietu.

Iļjins pie dalības olimpiskajās spēlēs tika pēdējā brīdī, jo sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas kanoe un smaiļošanas sportistus, līdz ar to notika Olimpiādes ceļazīmju pārdalīšana. Pie vienas no tām tika arī latvietis.

Patlaban 23 gadus vecajam Iļjinam šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Talsinieks 2013.gadā pasaules U-23 čempionātā 1000 metru distancē izcīnīja sudraba godalgu.

Latvijas godu Riodežaneiro šajā sporta veidā aizstāvēs arī smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš startēs 200 metru distancē.

2012.gada olimpiskajās spēlēs Latviju kanoe airēšanā un smaiļošanā pārstāvēja Rumjancevs un Krists Straume, kuri smaiļošanā divniekiem 200 metru sprintā izcīnīja 11.vietu.

Latvijai kanoe airēšanā ir divas sudraba medaļas, ko 1992. un 1996.gada olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja Ivans Klementjevs. Savukārt 1988.gadā Seulā Klementjevs zem Padomju Savienības karoga tika kronēts par olimpisko čempionu.

Tikmēr Turciju pārstāvošajai latvietei Lāsmai Liepai plkst.17.17 pēc Latvijas laika iecerēts pusfināls 500 metru distancē smaiļošanā.

Liepa savas karjeras laikā par Latvijas čempioni kļuvusi vairāk nekā 70 reizes, tomēr dzimtenē viņa tika atzīta par neperspektīvu un pieņēma uzaicinājumu startēt zem Turcijas karoga.

Jūnija beigās Liepa Maskavā triumfēja Eiropas čempionātā 200 metru distancē.

Liepa Riodežaneiro piedalījās arī 200 metros, kur neiekļuva B finālā un ierindojās 18.vietā.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz svētdienai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu