ASV olimpiskā komanda lēnām tuvojas simts medaļu robežai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV olimpiskā komanda joprojām atrodas pārliecinošā vadībā Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā, lēnām tuvojoties simts godalgu robežai.

Piecas dienas līdz Olimpiādes noslēgumam ASV olimpieši ir izcīnījuši precīzi pa 28 zelta, sudraba un bronzas godalgām, bet kopā tikuši pie 84 medaļām.

Zīmīgi, ka pirms četriem gadiem Londonā amerikāņi ieguva 103 medaļas, no kurām 46 bija augstākā kaluma.

Otrdien pie uzvarām līderu komandā tika trīssoļlēcējs Kristians Teilors un vingrotāja Simona Bailsa, kura triumfēja brīvajās kustībās. Bailsa ar četrām zelta un vienu bronzas medaļu ir trešā titulētākā šo spēļu dalībniece, zaudējot tikai saviem tautiešiem Maiklam Felpsam un Ketijai Ledeckijai, kuri sacentās peldēšanā. Felpss tika pie pieciem zeltiem un viena sudraba, bet Ledeckija izcīnīja četras pirmās vietas un reizi bija otrā.

Tāpat amerikāņi sacensību 11 dienā ieguva piecas sudraba un divas bronzas medaļas.

Otro vietu medaļu vērtējumā saglabā Lielbritānija, kas savu medaļu skaitu otrdien noapaļoja līdz 50. Briti ir tikuši pie 19 zelta, tikpat sudraba un 12 bronzas medaļām.

Aizvadītajā sacensību dienā briti izcīnīja trīs uzvaras. Treka riteņbraukšanā triumfēja topošās ģimenes pārstāvji Džeisons Kenijs un Laura Trota, kuri uzvarēja attiecīgi keirinā un omniumā jeb daudzcīņā. Kenijs un Trota ir saderinājušies un apprecoties kļūs par olimpisko titulu bagātāko britu ģimeni, jo Kenijam ir sešas, bet Trotai četras olimpisko spēļu zelta medaļas. Tāpat Lielbritānijai uzvaru otrdien deva arī burātājs Džailss Skots, kurš bija labākais «Finn» klasē.

Tikmēr Ķīnas komandai ir par vienu medaļu vairāk (51), taču kopvērtējumā viņi ar 17 zelta godalgām, 15 sudrabiem un 19 bronzām ir trešie. Otrdien ķīnieši triumfēja daiļlēkšanā un galda tenisā dāmu komandu sacensībās.

Ceturto vietu saglabājusi Krievija, kura izcīnījusi 12 zelta, tikpat sudraba un 14 bronzas medaļas. Krievi, kuri Riodežaneiro nevar startēt ar pilnu komandu, jo vairākos sporta veidos, piemēram, vieglatlētikā, viņu atlēti dopinga skandāla dēļ sacensībām netika pielaisti.

Krievijai uz papēžiem min Vācija, kurai ir par vienu zelta godalgu mazāk. Vāciešiem otrdiena bija ļoti veiksmīga, jo tika izcīnītas trīs uzvaras.

Itālijai un Nīderlandei ir astoņas, Francijai, Austrālijai un Japānai pa septiņām zelta medaļām, kamēr Dienvidkorejas un Ungārijas sportisti uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena tikuši pa sešām reizēm.

Kopš aizvadītās ceturtdienas medaļu kopvērtējuma tabulā ir arī Baltijas valstis, jo ar izcīnīto sudrabu un divām bronzām Lietuva ieņem 58.vietu, bet Igaunija ar vienu bronzu ir dalītā 69.vietā.

Pēc 11 sacensību dienām vismaz viena zelta medaļa ir 53 valstu sportistiem, bet šajā Olimpiādē kaut vienu godalgu ir izcīnījušas 76 valstis.

Savukārt Latvijas komandā līdz šim ir izcīnītas divas ceturtās vietas un līdz medaļai nedaudz ir pietrūcis.

Tuvu pirmajai medaļai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija tikai 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, kura savā debijas Olimpiādē izcīnīja augsto ceturto vietu svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Ventspilniecei līdz bronzas medaļai pietrūka tikai divi kilogrami. Savukārt sestdien ceturto vietu septiņcīņā sievietēm ieguva Laura Ikauniece-Admidiņa, kuru no trešās pozīcijas šķīra vien 36 punkti.

Pirmdien tika sadalīti 27 medaļu komplekti. Savukārt trešdien tiks uzzināti olimpiskie čempioni 16 disciplīnās -vieglatlētikā, badmintonā, boksā, jāšanā, taekvondo, pludmales volejbolā, burāšanā, galda tenisā, un cīņā.

No Latvijas sportistiem startēs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, kuri aizvadīs BMX sacensību priekšsacīkstes, šķēpmešanas kvalifikācijā piedalīsies Eiropas čempions Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders, kamēr kanoe airētājam Dagnim Iļjinam būs priekšsacīkstes 200 metru distancē.

Tāpat starts 500 metru priekšsacīkstēs smaiļošanā paredzēts Turciju pārstāvošajai latvietei Lāsmai Liepai.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu