Britu treka riteņbraucējs Kenijs kļūst par seškārtēju olimpisko čempionu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas treka riteņbraucējs Džeisons Kenijs otrdien tika kronēts par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu keirina sacensībās, tādējādi iegūstot savu sesto olimpisko zeltu karjerā.

Finālā, kas divreiz pāragru startu dēļ tika apturēts, Kenijs savu tuvāko sekotāju Matēju Bučli no Nīderlandes apsteidza par četrām sekundes simtdaļām.

Savukārt bronzu izcīnīja Malaizijas treka riteņbraucējs Azizulhasni Avangs, kurš Kenijam finišā zaudēja 0,085 sekundes.

Kenija kontā ir trīs olimpisko spēļu zelta medaļas komandu sprintā, divas zelta godalgas individuālajā sprintā un viena keirina sacensībās.

Tāpat sešas olimpisko spēļu zelta godalgas ir britam Krisam Hojam, kurš keirina sacensībās triumfēja pirms četriem gadiem Londonā.

Keirina sacensības vīriešiem bija noslēdzošās Riodežaneiro olimpisko spēļu treka riteņbraukšanas programmā. Ar sešām zelta medaļām no Brazīlijas aizbrauks Lielbritānijas treka riteņbraucēji, bet par čempioniem tika kronēti arī Nīderlandes, Vācijas, Itālijas un Ķīnas sportisti.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu