Austrālijas basketbolisti grupu turnīru noslēdz ar ceturto uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijas vīriešu basketbola izlase ko vada latviešu izcelsmes austrāliešu treneris Andrejs Lēmanis, svētdien savā Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra noslēdzošajā spēlē ar 81:56 (16:6, 16:19, 21:18, 28:13) pārspēja Venecuēlu.

Austrālijas izlases labā šajā spēlē 22 punktus iemeta Kriss Goldigs, kamēr 11 punktus pievienoja Džo Inglss. Tikmēr Venecuēlu no zaudējuma neglāba Entonija Peresa 12 punkti.

Austrālija savu pārākumu pār pretiniekiem nodemonstrēja jau pirmajās minūtēs, kad izvirzījās vadībā ar 7:0, bet pirmo ceturtdaļu šī vienība noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (16:6). Tiesa, pēc tam Venecuēla spēli izlīdzināja, un pretinieki vairs neattālinājās. Pirmo puslaiku gan ar septiņu punktu pārsvaru noslēdza Austrālija (32:25), bet otrajā puslaikā Lēmaņa vadītā izlase spēlēja jau pārliecinošāk.

Trešajā ceturtdaļā Austrālijas pārsvars pārsniedza desmit punktus, bet pamatlaika noslēdzošajās minūtēs handikaps pārsniedza arī 20 punktus.

Citā svētdienas mačā Serbijas basketbolisti neatstāja nekādus variantus Ķīnai, kas tika sagrauta ar 94:60 (24:18, 19:10, 35:15, 16:17).

Serbijas valstsvienības sastāvā šajā mačā 19 punktus iemeta Bojans Bogdanovičs, bet 15 pievienoja Nikola Kaliničs. Savukārt Ķīnas sastāvā 20 punkti tās līderim Dzjaņliaņam Ji.

ASV basketbola izlase svētdien ar 100:97 (30:24, 25:22, 26:23, 19:28) uzvarēja Franciju, tādējādi apakšgrupu turnīru noslēdzot bez zaudējumiem.

ASV valstsvienībā ar 30 punktiem atzīmējās Klejs Tompsons, 17 punkti Kevinam Durantam, bet pa desmit punktiem iemeta Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» vienībā Karmelo Entonijs un Kairijs Ērvins, kuram arī 12 bumbas zem groziem.

Savukārt Francijas izlasē pa 18 punktiem sameta Tomā Ertels un Nando de Kolo.

Pirmajās astoņās minūtēs Francijas basketbolistiem izdevās noturēt pretiniekus, taču amerikāņi pirmo ceturksni uzvarēja ar 30:24. Otrā ceturkšņa sākumā ASV basketbolisti panāca desmit punktu pārsvaru, šādu handikapu noturot arī līdz ceturtajai ceturtdaļai.

Ceturtā ceturkšņa ceturtajā minūtē francūži pietuvojās līdz mīnu četriem punktiem (79:83), tomēr amerikāņiem izdevās atjaunot desmit punktu pārsvaru. Pēdējā pusminūtē Francija iemeta piecus punktus, taču tas amerikāņiem netraucēja svinēt uzvaru.

ASV basketbolisti A apakšgrupā izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet tai ar četrām uzvarām sekoja Austrālija. Pie trim uzvarām tika Francija, bet ceturto vietu ar diviem panākumiem ieguva Serbija. Savukārt Venecuēla tika pie vienas uzvaras, kamēr Ķīna piedzīvoja zaudējumus visos piecos mačos.

Tikmēr B apakšgrupās trīs uzvaras četrās spēlēs ir Lietuvai un Argentīnai, kuras nodrošinājušas ceturtdaļfinālu. Horvātijai un Spānija ir pa divām uzvarām, bet pie viena panākuma tikušas Brazīlija un Nigērija.

ASV izlase, kura veidota no NBA zvaigznēm, tiek uzskatīta par Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra favorīti.

Amerikāņi, kurus joprojām trenē pieredzējušais Maiks Kržiževskis, viņa vadībā uzvarēja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Pekinā un Londonā, tagad lūko tikt pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

Tiesa, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs amerikāņiem nepalīdz viņu spilgtākās zvaigznes Lebrons Džeimss un Stīvens Karijs.

Tikmēr Entonijam Riodežaneiro ir jau ceturtā Olimpiāde karjerā. Viņš var kļūt par pirmo amerikāņu basketbolistu, kurš izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas.

Latvijas izlasei neizdevās tikt pie ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, jo kvalifikācijas turnīrā Belgradā tā zaudēja pusfinālā Puertoriko izlasei, kas pēc tam finālā piekāpās Serbijai, kas nopelnīja iespēju spēlēt Olimpiādē.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu