Jannone izcīna savu pirmo «MotoGP» uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itāļu motobraucējs Andrea Jannone no «Ducati» vienības svētdien Austrijā triumfēja pasaules motošosejas čempionāta desmitā posma sacensībās prestižākajā «MotoGP» klasē.

Jannonem šis bija pirmais panākumus «MotoGP» klasē, bet iepriekšējo uzvaru viņš izcīnīja pirms četriem gadiem Itālijā, startējot «Moto2» klasē.

Savukārt «Ducati» vienībai «MotoGP» klasē šī bija pirmā uzvara kopš 2010.gada.

Jannone finišā par 0,938 sekundēm apsteidza savu tautieti un komandas biedru Andreu Dovicioso.

Aiz abiem itāļiem finiša līniju šķērsoja divi «Movistar Yamaha» braucēji, pērnās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso un Valentīno Rosi, kuri zaudēja vairāk nekā trīs sekundes.

Foto: AFP/LETA

Savukārt pirmo sešinieku noslēdza «Repsol Honda» braucējs Marks Markess un «Suzuki Ecstar» pilots Maveriks Vinjaless.

Čempionāta kopvērtējumā pēc desmit etapiem Markesam ir 181 punkts un viņam ar 138 punktiem seko Lorenso. Savukārt trešais ar 124 punktiem ir slavenais Rosi.

Ceturtajā vietā ar 105 punktiem ierindojas «Repsol Honda» braucējs Dani Pedrosa, kurš svētdien finišēja septītais, piektajā vietā ar 93 punktiem ir Vinjaless, bet pirmo sešinieku noslēdz Jannone, kuram 88 punkti.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu