ASV olimpieši turpina dominēt olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV olimpiskā komanda turpina dominēt Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā, kuram tā sestdien pievienoja kārtējās 11 godalgas, tostarp četras zelta.

Pēc astoņām sacensību dienām ASV ir izcīnījusi 24 zelta, 18 sudraba un 19 bronzas godalgas, kamēr otrajā vietā esošajai Ķīnai ir 13 zelta, 11 sudraba un 17 bronzas medaļas.

Amerikāņi sestdien kārtējos divus panākumus guva peldbaseinā, kur peldēšanas sacensībās 4x100 metru kompleksajā stafetē uzvarēja ASV dāmu un kungu kvarteti. Tāpat pie uzvaras tāllēkšanā tika Džefs Hendersons, bet vēl vienu zeltu izcīnīja akadēmiskās airēšanas sieviešu astotnieks.

Jāpiebilst, ka sestdien savu piekto zelta medaļu Riodežaneiro izcīnīja titulētais Maikls Felpss, kurš startēja jau minētajā 4x100 metru kompleksajā stafetē.

Felpsam šīs bija noslēdzošās olimpiskās spēles karjerā. Pašlaik 31 gadu vecais sportists piecu Olimpiāžu laikā izcīnījis 23 zeltus, trīs sudrabus un divas bronzas, kas viņu padara par visu laiku titulētāko olimpieti.

Lauvas tiesu no savas 61 medaļas, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs Olimpiādē, amerikāņi izcīnījuši peldēšanā, kur viņi ir dabūjuši 16 no 24 zeltiem, kā arī vispār 34 medaļas. Peldēšanas sacensības sestdien noslēdzās.

Tikmēr Ķīna sestdien pie zelta medaļām netika, taču saglabāja otro pozīciju kopvērtējumā.

Trešo vietu saglabājusi Lielbritānija, kurai nu ir desmit zelta, 13 sudraba un septiņas bronzas medaļas. Britu sportisti sestdien izcīnīja trīs uzvaras. Panākumus guva vīru astotnieks akadēmiskajā airēšanā, dāmu komanda iedzīšanas sacensībās trekā un Mo Farahs 10 000 metru skrējienā.

Astoņas zelta medaļas ir Vācijai, kas līdz ar to vērtējumā nu ir ceturtā. Septiņas augstākā kaluma godalgas ieguvusi Japāna, bet pa sešām uzvarām ir Krievijai, Austrālijai, Itālijai un Dienvidkorejai, kamēr Francijas un Ungārijas olimpiešiem ir pa piecām zelta godalgām.

Kopš ceturtdien medaļu kopvērtējuma tabulā ir arī Baltijas valstis, jo ar izcīnīto sudrabu un divām bronzām Lietuva ieņem dalītu 49.vietu, bet Igaunija ar vienu bronzu ir dalītā 61.vietā. Lietuvai sestdien bronzu izcīnīja svarcēlājs Aurims Didžbalis.

Pēc sestdienas vismaz viena zelta medaļa ir 43 valstu sportistiem, bet astoņu dienu laikā kaut vienu godalgu ir izcīnījušas 65 valstis.

Savukārt Latvijas komandā līdz šim ir izcīnītas divas ceturtās vietas un līdz medaļai nedaudz ir pietrūcis.

Tuvu pirmajai medaļai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija tikai 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, kura savā debijas Olimpiādē izcīnīja augsto ceturto vietu svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Ventspilniecei līdz bronzas medaļai pietrūka tikai divi kilogrami. Savukārt sestdien ceturto vietu septiņcīņā sievietēm ieguva Laura Ikauniece-Admidiņa, kuru no trešās pozīcijas šķīra vien 36 punkti.

Sestdien tika sadalīts 21 medaļu komplekts. Savukārt svētdien tiks uzzināti olimpiskie čempioni 22 disciplīnās - vieglatlētikā, boksā, treka riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, paukošanā, golfā, mākslas vingrošanā, burāšanā, šaušanā, tenisā, svarcelšanā un cīņā.

No Latvijas sportistiem startēs maratonskrējējas Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele un Ariana Hilborna.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu