Felpss turpina «plosīties», izcīnot kārtējo zelta medaļu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais ASV peldētājs Maikls Felpss jau ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas ceturtdien izcīnīja uzvaru 200 metru kompleksajā peldējumā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu 200 metru finālā Felpss uzvarēja ļoti pārliecinoši, finišu šķērsojot pēc vienas minūtes un 54,66 sekundēm, kamēr tuvākais sekotājs, japānis Kosuke Hagino atpalika par gandrīz divām sekundēm.

Tikmēr pie bronzas tika Ķīnas peldētājs Šuņs Vans, bet viens no Felpsa sīvākajiem konkurentiem, amerikānis Raiens Lohte šoreiz bija tikai piektais.

Felpss līdz ar to šajās olimpiskajās spēlēs ir izcīnījis jau četrus zeltus. Savukārt kopumā amerikānis karjeras laikā Olimpiādē ticis jau pie 22 zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzām. Viņš ir arī olimpiskajiem čempiona tituliem bagātākais planētas sportists, kā arī visu laiku vecākais peldētājs, kurš kļuvis par olimpisko čempionu.

Pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pēc pāris gadiem mainīja savas domas un uzstādīja mērķi piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

Savukārt 200 metru kompleksajā distancē Felpss zeltus guvis arī olimpiskajās spēlēs Atēnās, Pekinā un Londonā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 200 metru kompleksajā peldējumā piedalījās arī latviešu peldētājs Uvis Kalniņš, taču viņš nespēja pārvarēt priekšsacīkšu barjeru, ierindojoties 24.vietā.

Tikmēr 100 metru brīvā stila peldējumā sievietēm par uzvarētājām kļuva uzreiz divas sportistes - kanādiete Penija Oleksjaka un amerikāniete Simona Manuela, kuras abas finišu šķērsoja pēc 52,70 sekundēm, uzstādot jaunu olimpisko rekordu.

Manueala kļuvusi par pirmo tumšādaino peldētāju, kura spējusi ASV sagādāt olimpisko zeltu. Tikmēr 16 gadus Oleksjaka ir pirmā sportiste olimpisko spēļu vēsturē, kura individuālā peldēšanas disciplīnā spējusi tikt pie zelta, būdama dzimusi pēc 200.gada 1.janvāra.

Sīvā cīņā pie bronzas tika zviedriete Sāra Šēstrema, kura tādējādi šajā Olimpiādē ir izcīnījusi pilnu medaļu komplektu. Iepriekš viņa par čempioni kļuva 100 metru tauriņstilā, bet sudrabs tika iegūts 200 metru brīvajā stilā.

Iepriekš ceturtdien ASV peldētājs Raiens Mērfijs izcīnīja savu otro zeltu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kļūstot par čempionu 200 metru peldējumā uz muguras.

Finālā 21 gadu vecais Mērfijs finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 53,62 sekundēm, kamēr no viņa par 0,34 sekundēm atpalika austrāliešu peldētājs un pašreizējais pasaules čempions Mičels Lerkins.

Iepriekš Mērfijs bija izcīnījis zeltus arī 100 metru peldējumā uz muguras.

Pie bronzas savukārt 200 metros tika krievs Jevgēņijs Rilovs.

Tikmēr sieviešu 200 metru brasa distancē zeltu ceturtdien ieguva japāniete Rī Kaneto, tādējādi atvedot Japānas peldētājiem otro zeltu šajās olimpiskajās spēlēs.

Finālā Kaneto distanci veica divās minūtēs un 20,30 sekundēs, par 1,67 sekundēm apsteidzot otrajā vietā finišējušo krievieti Jūliju Jefimovu, kura pirms četriem gadiem Londonā šajā distancē izcīnīja bronzu.

Savukārt pie bronzas tika ķīniete Dzjinliņa Ši.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 200 metru brasā startēja arī Latvijas peldētāja Aļona RIbakova, taču viņa nespēja pārvarēt priekšsacīkšu barjeru.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu