Lietuvas sportistiem pusstundas laikā Rio sudrabs un bronza

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Lietuvas dāmu un kungu pārairu divnieki Riodežaneiro olimpisko spēļu akadēmiskās airēšanas sacensībās ceturtdien nepilnas pusstundas laikā izcīnīja attiecīgi bronzas un sudraba medaļas, tādējādi Latvija palikusi vienīgā no Baltijas valstīm, kas šajā Olimpiādē nav tikusi pie godalgas.

Dāmu pārairu divnieku sacensībās uzvarēja Polijas duets Natalja Madaja un Magdalena Fularčuka-Kozlovska, kuras 2000 metru distanci veica septiņās minūtēs un 40,10 sekundēs, bet 0,95 sekundes polietēm zaudēja sudraba medaļas ieguvējas no Lielbritānijas.

Savukārt lietuvietes Donata Vištaraite un Milda Valčukaite uzvarētājām zaudēja 3,66 sekundes, bet ceturtās vietas īpašnieces no Grieķijas apsteidza par nepilnām piecām sekundēm.

Apmēram 12 minūtes pēc dāmu sacensību finiša tika dots starts kungu pārairu divniekiem. Šajās sacensībās uzvarēja horvātu brāļi Martins un Valets Sinkoviči, kuri distanci veica sešās minūtēs un 50,28 sekundēs.

Finišā 1,11 sekundes viņiem zaudēja lietuvieši Mindaugs Griškonis un Sauļus Riters, bet bronzas medaļu ieguva Norvēģijas duets, kas no uzvarētājiem atpalika gandrīz trīs sekundes.

Pirms dažām stundām Igaunijas vīru pārairu četrinieks ceturtdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu.

Finālā uzvaru izcīnīja Vācijas kvartets, kura sastāvā bija Filips Vende, Laurics Šofs, Karls Šulce un Hans Grūne. Vācieši 2000 metru distanci veica sešās minūtēs un 6,81 sekundē, bet 1,15 sekundes zaudēja Austrālijas airētāji, kuri ieguva sudraba medaļas.

Savukārt pie bronzas tika igauņi, Vācijai zaudējot 3,84 sekundes, bet ceturtās vietas ieguvēju Poliju apsteidzot par 1,44 sekundēm. Igaunijas izlases sastāvā startēja Andrejs Jamsa, Allars Raja, Tonu Endreksons un Kaspars Taimso.

Nedaudz vēlāk notika arī pārairu četrinieku sacensības dāmām, kurās uzvarēja Vācijas kvartets Annekatrīna Tīle, Karīna Beāra, Jūlija Līra un Līza Šmidla.

Vācietes distanci veica sešās minūtēs un 49,39 sekundēs, par 0,94 sekundēm apsteidzot sudraba medaļas laureātes Nīderlandes airētājs, bet bronzu izcīnīja Polija, kas atpalika par teju pusotru sekundi.

Tāpat ceturtdien tika sadalīti medaļu komplekts divniekos kungiem, kur uzvarēja Jaunzēlandes airētāji Ēriks Marejs un Hamišs Bonds.

Jaunzēlandes pāris fināla airējumu veica sešās minūtēs un 59,71 sekundē, par 2,80 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvējus no Dienvidāfrikas Republikas, bet bronzas medaļu ieguva Itālijas duets, kas zaudēja vēl divas sekundes.

Ceturtdien tika izcīnītas medaļas arī vīru vieglsvaru četrinieku sacensībās, kur uzvarēja Šveices airētāji Lukass Tramers, Simons Nīpmans, Mario Gīrs un Simons Širhs.

Šveices kvartets distanci veica sešās minūtēs un 20,51 sekundē, par 1,46 sekundēm apsteidzot sudraba medaļas ieguvēju Dāniju, bet pie bronzas godalgas tika Francijas airētāji.

Sacensību sestajā dienā tiek sadalīti 19 medaļu komplekti - loka šaušanā, airēšanas slalomā, riteņbraukšanas trekā, paukošanā, vingrošanā, džudo, airēšanā, regbijā-7, šaušanā, peldēšanā un galda tenisā.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu