Īriju pārstāvošā airētāja Pušpure neturpinās cīņu par medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā akadēmiskajā airēšanā dāmu vieninieku sacensībās otrdien finišēja ceturtā, tādējādi neturpinot cīņu par medaļām.

Pusfinālā, kur sportistes cīnīsies par vietu A finālā, iekļuva trīs ātrākās airētājas, bet Pušpure turpinājumā spēkosies par vietu C finālā, kur airētājas sadalīs 13.-18.vietu.

Sacensību pirmajos 200 metros Pušpure turējās trešajā pozīcijā, taču pamazām savu vietu zaudēja ķīnietei Duaņai Dzjinli. Pēc pirmajiem 500 metriem latviete bija ceturtā, pirmajam trijniekam zaudējot nedaudz vairāk kā pussekundi. Turpinājumā Pušpure Dzjinli zaudēja apmēram 14-16 metrus, bet pēc pusdistances viņas atpalicība no kārotās vietas A/B pusfinālā bija vairāk nekā divarpus sekundes.

Puskilometru pirms distances finiša Djinli izdevās dubultot pārsvaru pār Pušpuri, bet pēdējos metros Ķīnas sportiste pakāpās uz otro vietu, kamēr latviete pirmajā trijniekā nespēja ielauzties. Ceturtdaļfināla braucienā uzvarēja austrāliete Kimberlija Brennana, kura distanci veica septiņās minūtēs un 26,86 sekundēs, finišā par 1,02 sekundēm apsteidzot Djinli. Tikmēr trešā bija Baltkrievijas airētāja Jekaterina Karstena, kura Austrālijas airētājai zaudēja 1,17 sekundes, bet par 0,65 sekundēm apsteidza Pušpuri.

Pušpure vietu ceturtdaļfinālā izcīnīja sestdien, kad droši pārvarēja priekšsacīkstes.

Pušpure zem Īrijas karoga jau startēja 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kur viņa ieņēma 13.vietu.

Pie olimpiskās ceļazīmes viņa tika maijā, kad Eiropas olimpiskajā kvalifikācijā - Lucernas regatē - ieņēma otro vietu. Šajās sacensībās startēja arī Latvijas labākā akadēmiskā airētāja Elza Gulbe, taču viņa palika sestā, bet ceļazīmes uz Riodežaneiro nopelnīja četras labākās.

Zīmīgi, ka neilgi pirms tam Gulbe Vācijā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu, bet Pušpure bija trešā. Tas bija līdz šim lielākais panākums 22 gadus vecās Gulbes karjerā.

Pirms tam viņai sekmīgs bija 2013.gads, kad tika izcīnīta bronza pasaules Universiādē un arī pasaules čempionātā U-23 vecuma grupā. Savukārt Pušpure 2014.gadā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā un ceturto vietu pasaules meistarsacīkstēs.

Pušpure nav vienīgā latviete, kas Riodežaneiro startē zem citas valsts karoga. Smaiļošanā startēs Turciju pārstāvošā Lāsma Liepa, kura šogad izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļu. Tikmēr latviešu riteņbraucēja Vita Heine zem Norvēģijas karoga svētdien izcīnīja 33.vietu grupas braucienā.

Šodien kopumā tiks sadalīts 21 medaļu komplekts peldēšanā, svarcelšanā, paukošanā, džudo, vingrošanā, daiļlēkšanā, šaušanā, kanoe airēšanā un jāšanā.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu