Mančestras «United» oficiāli paziņo par Pogbā pievienošanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Mančestras «United» otrdien oficiāli paziņoja par Francijas izlases pussarga Pola Pogbā pievienošanos, kurš pārnācis no Itālijas flagmaņa Turīnas «Juventus» un, visticamākais, uzstādījis jaunu transfēru rekordu.

Pašlaik 23 gadus vecais Pogbā ar Mančestras klubu noslēdzis piecu gadu līgumu ar iespēju to pagarināt vēl par vienu sezonu. Pārejas summa netiek atklāta, taču sagaidāms, ka šis darījums ir pārspējis transfēru rekordu, jo iepriekš birtu medijos izskanēja informācija, ka francūzis Anglijas komandai varētu izmaksāt 89 miljonus mārciņu (104,6 miljonus eiro).

Vēl 2009.gadā Pogbā atstāja Franciju, lai pievienotos Mančestras kluba jaunatnes akadēmijai, taču lielajā komandā, ko tobrīd vadīja Alekss Fergusons, viņam neizdevās nostiprināties, tāpēc franču pussargs 2012.gadā bez pārejas maksas pievienojās «Juventus» vienībai, kur viņš kļuvis par vienu no līderiem.

Tolaik Mančestras «United» rindās Pogbā paguva aizvadīt tikai septiņas spēles, ar vārtu guvumiem neizceļoties.

Savukārt «Juventus» sastāvā Pogbā aizvadīja kopumā 178 spēles, kurās guva 34 vārtus, turklāt visas četras sezonas viņš tika kronēts par Itālijas čempionu.

Pussargs šovasar palīdzēja Francijas izlasei tās mājās notikušajā Eiropas čempionātā, kur komanda cieta neveiksmi finālā, ar 0:1 pagarinājumā piekāpjoties Portugālei.

Kopumā Pogbā valstsvienībā nospēlējis 38 mačus un guvis sešus vārtus.

Šajā starpsezonā Mančestras «United» veikusi vairākus pirkumus, turklāt bez atlīdzības ieguvusi slaveno Zviedrijas uzbrucēju Zlatanu Ibrahimoviču, kā arī vienojusies ar armēņu pussargu Henriku Mhitarjanu un Kotdivuāras centra aizsargu Ēriku Bajī.

Vasarā par jauno Mančestras kluba galveno treneri tika apstiprināts slavenais portugālis Žuzē Mourinju.

Mančestras «United» iepriekšējo sezonu noslēdza Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma piektajā vietā un nākamajā sezonā UEFA Čempionu līgā nestartēs, taču piedalīsies UEFA Eiropas līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu