Laksa arī nākamsezon pārstāvēs «Valmiera»/ORDO

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads

Basketbola klubs «Valmiera»/ORDO panācis jaunu viena gada vienošanos ar komandas rezultatīvāko spēlētāju iepriekšējā sezonā Mārtiņu Laksu, vēsta vienības preses dienests.

26 gadus vecais Laksa arī nākamajā sezonā būs viens no «Valmiera»/ORDO potenciālajiem uzbrukuma līderiem. Kopumā Laksa pērnajā sezonā 62 spēlēs vidēji guva 10,8 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas zem groza.

200 cm garais basketbolists ir viens no bīstamākajiem spēlētājiem Latvijā no tālās distances, pagājušajā sezonā realizējot 42,3% no saviem trīs punktu metieniem.

«Mārtiņš Laksa būs jau 7.spēlētājs no aizvadītās sezonas čempionu sastāva, kas turpinās spēlēt «Valmiera/ORDO» komandas rindās arī jaunajā sezonā. Mārtiņš bija mūsu komandas viens no galvenajiem vilcējspēkiem visas aizvadītās sezonas garumā, tādēļ viņa piesaiste, vai, šajā gadījumā, noturēšana komandā uz vēl vienu sezonu, pēc komandai un pašam tik veiksmīgas sezonas, nebija viegls uzdevums. Nenoliegšu, ka par Mārtiņu bija interese arī ārvalstu klubiem, tādēļ ir vēl jo lielāks gandarījums, ka abām pusēm izdevās vienoties par sadarbības turpināšanu. Tā kā Haraldu Kārli treneri vairāk plāno izmantot 2. numura pozīcijā, Mārtiņš kopā ar Rinaldu Mālmani spēs ļoti labi aizpildīt vieglā uzbrucēja pozīciju,» teica «Valmiera/ORDO» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Izcīnot čempiontitulu ar Valmieras komandu, Laksa kopā ar Artūru Bērziņu sasniedza nebijušu ierakstu Latvijas jaunāko laiku basketbolā. Abi spēlētāji izcīnījuši LBL titulus ar trīs dažādu pilsētu komandām. Laksa savu pirmo Latvijas čempionāta zelta medaļu ieguva 2011. gadā, spēlējot «VEF Rīga». Uz trīs sezonām uzbrucējs pievienojās BK «Ventspils» komandai, kurā kļuva par 2014. gada Latvijas čempionu.

Pirms pievienošanās «Valmiera»/ORDO, Laksa pavadīja vienu sezonu «Jūrmala/Fēnikss» sastāvā. Šajā vasarā «Valmiera»/ORDO basketbolists bija Ainara Bagatska vadītās Latvijas izlases kandidāts un gatavojās olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Belgradā, taču sastāvā netika.

Aizvadītajā nedēļā Uvja Helmaņa vadībā «Valmiera»/ORDO basketbolisti uzsāka komandas koptreniņus, gatavojoties jaunajai sezonai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu