Aizkavējoties bagāžām, olimpieši palīdz viens otram ar apģērbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ierodoties Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietā Brazīlijā, vairākiem Latvijas sportistiem aviokompāniju dēļ aizkavējusies bagāža, kas īpašus uztraukumus radījis pirms piektdienas atklāšanas ceremonijas, tomēr šādos gadījumos delegācijas dalībnieki izpalīdz viens otram, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāve Marita Vilciņa.

Latvijas pilsonību ieguvusī amerikāņu skrējēja Ariana Hilborna svētdien savā tvitera kontā pavēstīja, ka aviokompānijas «American Airlines» dēļ bagāža nav ieradusies jau četras dienas, liekot šķēršļus gatavošanās apstākļiem. Vilciņa pastāstīja, ka Hilborna nebūt nav vienīgā Latvijas atlēte, kura šādi cietusi.

«Madarai Palameikai vienu somu atveda pēc dienas, un tai dienā, kad bagāžas vēl nebija, ar T-krekliem izpalīdzēja Sinta Ozoliņa. Neliels stress bija, kad Māris Štrombergs ieradās, - somas ar apģērbu nebija, bet viņam vakarā bija jāiet atklāšanas parādē. Mēs laicīgi saorganizējāmies un nokomplektējām apģērbu,» stāstīja Vilciņa, atklājot, ka BMX treneris Ivo Lakučs pat bija gatavs vēlreiz doties uz lidostu, bet tad viņš pats riskētu nepaspēt uz atklāšanas ceremoniju. Savukārt pāris stundu pirms pasākuma divkārtējā olimpiskā čempiona soma tomēr ieradās.

Līdzīgas problēmas pirms atklāšanas ceremonijas bijušas arī tenisistei Jeļenai Ostapenko, kuras soma parādījusies vien sestdienas vakarā. «Arī viņai atklāšanas ceremonijas dienā nebija atnākusi apģērbu soma.

Aļona vilka savas mammas T-kreklus, bet uz parādi apģērbu sakomplektējām kopīgi. Treniņus gan kopumā tas neietekmē, jo sportisti raduši salikt apģērbu tā, lai kaut kas no sportam vajadzīgā ir katrā somā,» teica Vilciņa.

Kaut aviokompāniju neizdarība Latvijas delegācijai pirms atklāšanas ceremonijas radīja nelielus uztraukumus, to televīzijas skatītāji nepamanīja, un pēc parādes Latvija saņēmusi ļoti daudz komplimentu par sportistu izskatu, īpaši dāmu kleitām. Savukārt tieši Štrombergs nesa Latvijas karogu.

Latvijas olimpiskajā delegācijā iekļauti 33 sportisti 13 sporta veidos: brīvajā cīņā, džudo, burāšanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, smaiļošanā un kanoe, svarcelšanā, šaušanā, tenisā, vieglatlētikā un pludmales volejbolā. Latvijas atlēti medaļu izcīņā iesaistīsies 26 sporta disciplīnās.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu