ASV basketbolisti olimpisko spēļu turnīru sāk ar pārliecinošu uzvaru pār Ķīnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV basketbolisti Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē, kurā viens no soģiem bija Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs, sestdien ar 119:62 (30:10, 29:20, 32:17, 28:19) pārspēja Ķīnu.

ASV basketbolisti dominēja laukumā visu maču sākot jau no pirmajām minūtēm, gūstot teju divtik vairāk punktus nekā pretinieki.

Ar 25 punktiem uzvarētājiem izcēlās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vicečempiones Goldensteitas «Warriors» jaunieguvums Kevins Durants, bet Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» komandā Karmelo Entonijs iemeta deviņus punktus.

Tikmēr ķīniešiem 25 punktus sameta Dzjaņliaņs Ji.

Latiševs pirmo reizi olimpisko pieredzi guva pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs, kad tiesāja septiņas spēles, tostarp sieviešu turnīra ceturtdaļfināla spēli, kurā tikās Austrālijas un Ķīnas valstsvienības.

Savukārt latviešu izcelsmes austrāliešu trenera Andreja Lēmaņa vadītā Austrālijas izlase šīs pašas apakšgrupas spēlē ar 87:66 (20:14, 16:19, 25:15, 26:18) pieveica Franciju.

Austrālijas izlases labā 21 punktu guva Petijs Mils, bet pretiniekiem rezultatīvākais bija Tonijs Pārkers, kura kontā 18 punkti.

Vēl šajā apakšgrupā spēlē Venecuēlas un Serbijas basketbolisti, bet otrā grupā cīnīsies Spānijas, Lietuvas, Horvātijas, Brazīlijas, Argentīnas un Nigērijas izlases.

ASV izlase, kura veidota no NBA zvaigznēm, tiek uzskatīta par Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra favorīti.

Amerikāņi, kurus joprojām trenē pieredzējušais Maiks Kržiževskis, viņa vadībā uzvarēja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Pekinā un Londonā, tagad lūko tikt pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

Tiesa, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs amerikāņiem nepalīdz viņu spilgtākās zvaigznes Lebrons Džeimss un Stīvens Karijs.

Tikmēr Entonijam Riodežaneiro ir jau ceturtā Olimpiāde karjerā. Viņš var kļūt par pirmo amerikāņu basketbolistu, kurš izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas.

Latvijas izlasei neizdevās tikt pie ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, jo kvalifikācijas turnīrā Belgradā tā zaudēja pusfinālā Puertoriko izlasei, kas pēc tam finālā piekāpās Serbijai, kas nopelnīja iespēju spēlēt Olimpiādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu