Saramotins: Olimpiskā riteņbraukšanas trase būs smaga visiem sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Riodežaneiro olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena trase būs smaga pilnīgi visiem sportistiem, tāpēc sacensību iznākumu nav iespējams paredzēt, sarunā ar aģentūru LETA izteicās Latvijas izlases sportists Aleksejs Saramotins.

Šosejas riteņbraucēji būs vieni no pirmajiem, kuri sestdien uzsāks dalību Olimpiādē. Viņiem plānots veikt 241,5 kilometrus garu grupas brauciena distanci, kurā būs gan ļoti smagi kāpumi, gan līdzenumi, gan arī bruģa sekcijas. ŠĪ jau nosaukta par vienu no smagākajām trasēm olimpisko spēļu vēsturē.

«Gatavība ir laba. Trase ir sarežģīta un būs smaga visiem sportistiem, jo tajā ir lieli kalni un arī distance ir gara. Protams, ka esmu gatavs cīnīties,» stāstīja Saramotins, kurš atteicās prognozēt vai Latvijas izlases līderis būs otrs komandas dalībnieks Toms Skujiņš, kuram labāk sekmējas kalnos. «Viss atkarīgs no situācijas kāda izveidosies peletonā, atrāvienos, Nedaudz esam domājuši par izlases taktiku, tomēr nevaram paredzēt kā sanāks. Viss atkarīgs no daudziem apstākļiem.»

Neilgi pirms olimpiskajām spēlēm Saramotinu piemeklēja veselības problēmas, kas Latvijas Riteņbraukšanas federācijai lika apsvērt domu atkāpties no pašas nospraustajiem kritērijiem, ka vienu ceļazīmi saņems sportists, kurš sezonas pirmajā pusē izcīnīs visvairāk Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) ranga punktus. Šajā rangā pārliecinošs līderis bija tieši Saramotins.

«Man bija skaidrs, ka esmu vietu komandā nopelnījis un satraukuma nebija. Visiem, kas sekoja kritērijiem, bija skaidrs, kam jābrauc. Tikai man pašam vajadzēja būt gatavam,» teica riteņbraucējs, kurš gan nenoliedz, ka, iespējams, nav pilnībā atlabis no veselības problēmām. «Sacensību laikā redzēsim vai esmu pilnībā gatavs, bet pēdējo mēnesi jau jūtos labāk. Man bija gripa, ko neizgulēju līdz galam, tāpēc zaudēju sportisko formu.»

Neskatoties uz salīdzinoši daudzajiem UCI punktiem, kas viņam pašlaik dod 170.vietu pasaulē, Saramotins savu sezonas pirmo pusi nosauca vien par «normālu». «Vienmēr var būt labāk.»

Saramotins pārstāv Šveices komandu IAM, kas pēc sezonas beigs pastāvēt. «Par nākamo sezonu vēl nedomāju, bet pagaidām nav nekādi varianti. Nezinu kā būs. Gribētos palikt Pasaules tūrē un es ar savu sniegumu daru visu, kas no manis atkarīgs. Redzēsim kā sanāks.»

IAM komanda sāka startēt 2013.gada sezonā, un jau no pirmajām dienām to pārstāv arī Saramotins. Pirmajās divās sezonās vienībai bija «Pro» kontinentālais statuss, tomēr jau 2014.gadā ar īpašo ielūgumu tā piedalījās «Tour de France» velobraucienā. Savukārt kopš pagājušās sezonas IAM ir starp Pasaules tūres dalībniecēm.

Karjeras laikā pašlaik 34 gadus vecais Saramotins pārstāvējis Latvijas riteņbraukšanas komandu «Rietumu banka-Rīga», turpinājumā viņš startēja dāņu kontinentālajā komandā «Designa Kokken», vienu sezonu brauca «HTC-Columbia» vienībā, bet pirms pievienošanās IAM pārstāvēja «Cofidis» komandu.

Kā ziņots, šosezon Pasaules tūrē brauc uzreiz trīs Latvijas riteņbraucēji, jo Gatis Smukulis pārstāv «Astana» komandu, bet Skujiņš brauc «Cannondale» sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu