Paziņots, cik medaļu Latvijai prognozē olimpiskajās spēlēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportisti Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs varētu izcīnīt divas sudraba un vienu bronzas medaļu, liecina organizācijas «Gracenote» (agrāk - «Infostrada Sports») jaunākās prognozes.

Vēl pavasarī Latvijai olimpiskajās spēlēs neparedzēja nevienu medaļu, bet jūlija sākumā tika prognozēts, ka Latvija tiks pie trīs bronzas godalgām, tās atvēlot šķēpmetējai Madarai Palameikai, cīkstonei Anastasijai Grigorjevai, kā arī pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam.

Tagad pēc «Gracenote» aplēsēm, kuras publicētas divas dienas pirms spēļu sākuma, Palameikai un pludmales volejbolistiem jau tiek prognozētas sudraba godalgas, bet Grigorjevai joprojām bronza.

Izteiktajā prognozē Latvija ar trīs godalgām virtuālajā medaļu tablo atrodas dalītā 58.vietā, to dalot ar Somiju, kurai arī atvēl divus sudrabus un vienu bronzu.

No Baltijas valstīm trīs medaļas tiek prognozētas arī Lietuvai - viens zelts, viens sudrabs un viena bronza, kamēr Igaunijai paredz vienu bronzas godalgu.

Lielāko medaļu klāstu Olimpiādē pētījuma rezultāti paredz ASV sportistiem, kuri varētu izcīnīt 88 godalgas - 38 zelta, 23 sudraba un 27 bronzas, kamēr aiz tās seko Ķīna un Lielbritānija. Vēl pirms mēneša trešā bija Krievija, taču pēc pēdējiem notikumiem, kad virkne šīs valsts sportistu dopinga skandālu dēļ netika pielaista dalībai olimpiskajās spēlēs, tā noslīdējusi uz sesto vietu aiz Vācijas un Austrālijas.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija gaidāma jau piektdien, bet pirmie Latvijas sportisti sacensības sāks dienu vēlāk. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies 34 Latvijas olimpieši, kuri startēs 13 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu