ASV basketbolisti pēdējā pārbaudē pirms Rio sagrauj Nigēriju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV vīriešu basketbola izlase pirmdien Hjūstonā savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm ar 110:66 (27:14, 27:16, 30:15, 26:21) sagrāva Nigērijas izlasi, kas arī gatavojas startam Olimpiādē.

Uzvarētājiem 19 punktus guva latvieša Kristapa Porziņga komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» klubā Karmelo Entonijs, kamēr Klejs Tompsons sameta 14, bet Kevins Durants 13 punktus.

Nigērijas izlasē ar 21 punktu izcēlās Čemberleins Oguči.

ASV basketbolisti, kuri ir galvenie favorīti cīņā par olimpiskajām zelta medaļām, gatavošanos turnīram noslēdza ar piecām uzvarām piecos pārbaudes mačos. No NBA zvaigznēm veidotā komanda pirmajā pārbaudes spēlē ar 111:74 pārspēja Argentīnu, nākamajā divās ar rezultātiem 106:57 un 107:57 sagrāva Ķīnu, bet ceturtajā mačā ar 80:45 uzvarēja Venecuēlu.

Amerikāņi, kurus joprojām trenē pieredzējušais Maiks Kržiževskis, viņa vadībā uzvarēja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Pekinā un Londonā, tagad lūkojot tikt pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

Tiesa, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs amerikāņiem nepalīdzēs viņu spilgtākās zvaigznes Lebrons Džeimss un Stīvens Karijs.

Tikmēr komandā pieredzējušākais ir Entonijs, kuram Riodežaneiro būs jau ceturtā Olimpiāde karjerā. Viņš var kļūt par pirmo amerikāņu basketbolistu, kurš izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs amerikāņi priekšsacīkstēs spēlēs vienā grupā ar Ķīnu, Venecuēlu, Austrāliju, Franciju un Serbiju. Savukārt otrā grupā spēlēs Spānijas, Lietuvas, Horvātijas, Brazīlijas, Argentīnas un Nigērijas izlase.

Latvijas izlasei neizdevās tikt pie ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, jo kvalifikācijas turnīrā Belgradā tā zaudēja pusfinālā Puertoriko izlasei, kas pēc tam finālā piekāpās Serbijai, kas nopelnīja iespēju spēlēt Olimpiādē.

ASV vīriešu basketbola izlases sastāvs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs: Karmelo Entonijs (Ņujorkas «Knicks»), Herisons Bārnss (Goldensteitas «Warriors»), Džimijs Batlers (Čikāgas «Bulls»), Demarkuss Kazinss (Sakramento «Kings»), Demārs Derouzens (Toronto «Raptors»), Kevins Durants (Oklahomasitijas «Thunder»), Pols Džordžs (Indiānas «Pacers»), Dreimonds Grīns (Goldensteitas «Warriors»), Kairijs Ērvins (Klīvlendas «Cavaliers»), Deandrē Džordans (Losandželosas «Clippers»), Kails Lourijs (Toronto «Raptors»), Klejs Tompsons (Goldensteitas «Warriors»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu