Raidījums par Latvijas olimpiešiem aizkustina Semjonovu līdz asarām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairs nebūt tik ilgs laiks nav palicis līdz pēdējās četrgades lielākajam vasaras sportiskajam notikumam – olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Lai pienācīgi sagatavotos šim sportiskajam notikumam, 360TV radījis raidījumu ciklu «Zelts. Sudrabs. Bronza. Latvijas olimpieši», kas tuvāk iepazīstina gan ar sportistiem, kas savu vārdu jau ierakstījuši vēstures lappusēs, gan ar tiem, kuri vēl tikai cer uz medaļām. Šo otrdien raidījums par Uļjanu Semjonovu un citiem olimpiešiem, kas leģendāro basketbolisti aizkustinājis līdz asarām.

Uļjana Semjonova bijusi PSRS sieviešu basketbola izlases dalībniece, pirmā ne ASV basketboliste, kas tika iekļauta basketbola slavas zālē Springfīldā, ASV. No 1967. līdz 1989. gadam viņa TTT komandas sastāvā kļuva par desmitkārtēju Eiropas čempionvienību kausa ieguvēju un piecpadsmitkārtēju PSRS čempioni.

Atskatoties uz Uļas nozīmīgo devumu Latvijas sporta vēsturē, 360TV tikās ar sportistiem un sporta vēsturniekiem. Pēc raidījuma noskatīšanās Uļa atzinusi, ka bijusi saviļņota līdz asarām. Viņu aizkustinājuši labie vārdi, ko raidījumā Semjonovai velta kolēģi, piemēram, peldēšanas sporta vecmeistars Uldis Zemzars.

Savulaik izcilā basketboliste tā arī nepiedalījās 1984. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs. Kādēļ tā notika? Kāpēc viņa olimpiādes sporta tērpu izpakoja tikai 20 gadus vēlāk?

Iegriezies 360TV un uzzini vairāk par Latvijas olimpiešiem, kuri jau guvuši nozīmīgus panākumus vasaras olimpiskajās spēlēs, ik otrdienu plkst. 21.00 vai 5. augustā no plkst. 19.00 baudi visu raidījumu ciklu vienkopus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu