Vārna Kleistos gūst piekto vietu PK posma «Grand Prix» maršrutā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportists Andis Vārna ar zirgu KS Coradina svētdien izcīnīja piekto vietu galvenajā «Grand Prix» maršrutā Kleistos notikušajā Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posmā jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Vārna bija ātrākais no sportistiem, kas maršrutu veica ar vienu gāztu šķērsli.

Tikmēr uzvaru pēc pārlekšanas izcīnīja lietuvietis Zigmants Šarka un zirgs Aster.

Vēl no Latvijas jātniekiem 11.vietu guva Dainis Ozols ar zirgu Cristal, Ģirts Bricis ar Carlord palika 20.vietā, bet Maira Leja ar Corrwiko ieņēma 22.vietu starp 24 ieskaiti guvušajiem sportiskajiem pāriem.

Šoreiz «Grand Prix» maršrutā nestartēja Kristaps Neretnieks, kurš tajā bija uzvarējis iepriekšējos trīs gadus.

Pirms tam svētdien Vārna ar zirgu Conquesta uzvarēja maršrutā jaunzirgiem ar 125/130 centimetrus augstiem šķēršļiem ar handikapu. Tikmēr trešo vietu ieņēma tas pats Vārna, bet ar zirgu Florentea, savukārt piektais bija Bricis ar zirgu Berlini.

Savukārt vidējā apļa maršrutā ar 135 centimetrus augstiem šķēršļiem uzvaru svinēja Bricis ar zirgu Donau, bet ceturto vietu izcīnīja Sabīne Siliņa un Kalgari.

Piektdien pirmajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 120/125 centimetri divās fāzēs, uzvarēja Vārna un viņa zirgs Florentea. Savukārt sestdien pie uzvaras piektā maršruta akumulācijas sacensībās ar džokeru, kur šķēršļu augstums bija 130 centimetri, tika Bricis ar savu rumaku Caprie.

Sacensības kopumā notika deviņos maršrutos. Galvenais no tiem - «Grand Prix Rīga» - deva ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus pasaules jātnieku FEI «Longines» reitingā un punktus kvalifikācijai 2017.gada Eiropas čempionātam Gēteborgā. Sportistiem un viņu zirgiem bija jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pēdējos trīs gadus Rīgas posma «Grand Prix» maršrutā bija uzvarējis Neretnieks - 2013. un 2014.gadā ar zirgu «Continue», 2015.gadā ar «Zuko S».

No Latvijas jātniekiem Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus Pasaules kausā. Viņš 2014.gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19.vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jātnieku sportā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu