Latvijas vieglatlēti turpmāk startēs jaunos un unikālos «Nike» sporta tērpos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 2016. gada 26. jūlijā, Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) kopā ar SIA Viva Sport, oficiālo «Nike» izplatītāju Latvijā, iepazīstināja ar jaunajiem vieglatlētikas sporta tērpu komplektiem, kas radīti tieši Latvijas vieglatlētiem. Tērpos izmantotas īpašas inovācijas un AeroSwift tehnoloģija.

Jaunie tērpi simboliski ataino sportistu lepnumu un patriotismu – plecu un krūšu daļā tos rotā Latvijai raksturīgas līnijas. Savukārt tērpa griezums vēl labāk ļauj uztvert ķermeni kustībā. Kopā ar valsts nosaukumu – Latvija - sporta tērpu augšējā kreisajā daļā attēlots arī Latvijas karogs.

Jaunie sporta tērpi tika prezentēti, klātesot vairāk nekā desmit labi zināmiem Latvijas vieglatlētiem. Tostarp prezentācijas pasākumā piedalījās arī Jeļena Prokopčuka, kas ir Latvijas rekordiste skrējienos no 3000 m līdz maratona distancēm, un Eiropas labākais šķēpmetējs - Zigismunds Sirmais.

Uzrunājot klātesošos pasākuma dalībniekus, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis uzsvēra: «Mūsdienu sports pieprasa visaugstākās tehnoloģijas gan treniņprocesā, gan farmācijā, lai maksimāli ātri atjaunotos gan sacensību tiesāšanā, gan rezultātu atspoguļošanā. Tāpat visaugstākās tehnoloģijas nepieciešamas arī sportistu apģērbos. Lai tie minimāli traucētu un maksimāli palīdzētu sasniegt superklases rezultātus. Visu var izšķirt viena sekundes simtdaļa vai viens centimetrs. Tāpēc Latvijas vieglatlēti izvēlas pasaulē tehnoloģiski pilnvērtīgākos produktus – tātad «Nike», kurā tērpjas pasaules spēcīgākās vieglatlētu izlases un izcilākie atlēti. Mēs vēlamies būt starp viņiem.»

Viņš norādīja, ka jaunie tērpi, kas ir moderni un veidoti, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un inovācijas, ļaus sportistiem būt vēl labāk sagatavotiem un sasniegt vēl augstākus rezultātus.

««Nike» izmantotās tehnoloģijas un inovācijas sportistu ekipējumu un sporta tērpus padara īpašus – tādus, kas ļauj sacensties par vēl labākiem rezultātiem. Mēs ceram, ka jaunie Nike tērpi ļaus sportistiem atkal un atkal kāpt uz goda pjedestāla, ļaus koncentrēties uz sasniegumiem un piepildīt savus sapņus,» sacīja SIA Viva Sport, oficiālā «Nike» izplatītāja Latvijā pārstāvis Aleksandrs Ļotovs.

Par «Nike» AeroSwift

«Nike» jaunie vieglatlētikas sporta tērpu komplekti radīti, izmantojot AeroSwift tehnoloģiju. Šīs formas ir veidotas, lai ikvienam sportistam ļautu atklāt tā maksimālo ātruma potenciālu un vienlaikus būtu atbilstošas dažādu sportistu un sporta veidu vajadzībām.

Jaunajos sporta tērpos izmantots otrreizēji pārstrādāts poliesters, tā ļaujot inovatīvajai «Nike» AeroSwift tehnoloģijai samazināt tērpu svaru. Tas iespējams, pateicoties modernam ražošanas procesam, kurā apvienota īpaša diegu aušanas tehnoloģija un elpojošs sietiņmateriāls ar «Nike» AeroBlades gaisa pretestības mazināšanas tehnoloģiju.

Šie apģērbi testēti simtiem stundu ilgos pētījumos, izmantojot īpašus vēja tuneļus. «Nike» AeroBlades šķeļ gaisu ap sportistu, padarot šo par visefektīvāko līdz šim izveidoto «Nike» vieglatlētikas tērpu. Atšķirībā no iepriekš labi zināmās aerodinamiskās tehnoloģijas, kas bija īpaši veidota tieši sprinta distanču skrējēju atbalstam, «Nike» AeroBlades ir piemērota ikvienam skrējējam. «Iepriekšējos gados mēs koncentrējāmies uz sprinta distanču skrējējiem,» skaidro Kens Bleks, «Nike» radošais direktors.

«Tomēr šogad esam izvēlējušies radīt tādas inovācijas, kas varētu tikt izmantotas dažādās disciplīnās – no sprinta līdz vidējas distances skrējieniem, līdz pat maratonam,» viņš sacīja.

Jaunā sporta tērpa piemērotība dažādiem sporta veidiem ir redzama arī tā konstrukcijā. Sporta tērpiem ir papildu elementi, kurus var izmantot dažādu distanču un disciplīnu sportistiem. Tas nozīmē, ka sportisti savus tērpus var piemērot savām personiskajām vajadzībām, ņemot vērā arī izvirzītos mērķus un vidi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu