Eiropas kausa izcīņā «Rīgas Triatlons 2016» ietvaros startēs 11 latviešu sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien, 24. jūlijā, Rīgā risināsies starptautiskās sacensības «Rīgas Triatlons 2016» un «2016 Riga ETU Triathlon Junior European Cup» kopā pūlcējot vairāk kā 300 dalībniekus no 21 valsts, kur šogad Eiropas kausa izcīņā junioriem Latviju pārstāvēs 11 sportisti.

Svētdien, 24. jūlijā, dienas pirmajā pusē tiks doti starti bērnu, jauniešu un amatieru sportistu sacensībās dažādās vecuma un meistarības grupās secīgi veicot trīs disciplīnas – peldēšanu Āgenskalna līcī, riteņbraukšanu pāri Vanšu tiltam un skriešanu Ķīpsalas teritorijā. Tāpat arī sportisti startēs komandās, piedaloties «Sportland» stafetēs, katram no pārstāvjiem veicot vienu no trijām disciplīnām. Sacensībās piedalīsies tādu valstu pārstāvji kā ASV, Lietuva, Igaunija, Krievija, Spānija, Francija, Dānija, Ukraina, Baltkrievija.

Savukārt trešo gadu «Rīgas Triatlons» ietvaros risināsies Eiropas kausa izcīņa triatlonā, kas šogad tiek organizēta junioru konkurencē – «2016 Riga ETU Triathlon Junior European Cup». Sacensībām dalību pieteikuši 47 dalībnieki no tādām valstīm kā Austrija, Horvātija, Ungārija, Portugāle, Zviedrija, Somija, Čehija, Nīderlande u.c. Tostarp arī Eduardo Londoño Naranjo no Kolumbijas un Dylan Nortje no Dienvidāfrikas.

Eiropas kausā liels atbalsts būs nepieciešams Latvijas 11 sportistiem, kur dalībniekiem secīgi jāveic 0,75 km peldēšana, 20 km riteņbraukšana un 5 km skriešana. Vīriešu konkurencē no Latvijas startēs arī DTC Jaunība kluba pārstāvji Mārcis Pīnups (Daugavpils), Edgars Horužonoks (Daugavpils) un Savelijs Suharževskis (Valmiera), Artjoms Gajevskis (Daugavpils), Engures sportam pārstāvis Zigmārs Kalvāns (Jūrmala) un Pāvels Smirnovs (Rīga).

Meiteņu konkurencē Latviju pārstāvēs kluba Aquatics pārstāves Daniela Leitāne (Dobele) un Kristiāna Kalniņa (Dobele), triatlona kluba «Piramīda» parstāves Elza Mestere (Jelgava), Patrīcija-Agnese Ozola un Aļika Škarstāne, no kurām lieliskus rezultātus junioru konkurencē šobrīd ir uzrādījusi Daniela Leitāne nesen izcīnot pirmo vietu Eiropas kausa posmā junioriem Lietuvā.

Pirmie starti sportistiem sāksies jau no plkst. 8:40 līdz 11:30. Savukārt «Rīgas Triatlons 2016» ietvaros risināsies arī riteņbraukšanas sacensības – Filter Cup ar startu plkst. 11:30. Sākot ar startu plkst. 13:30 juniorēm, tiks atklātas sacensības Eiropas kausa izcīņa junioriem, savukārt plkst. 15:30 – starts junioriem.

Šis būs jau ceturtais gads pēc kārtas, kad Rīgā pie Swedbank ēkas «Saules Akmens» tiks organizētas starptautiskās sacensības «Rīgas Triatlons». Kā ierasti, dienu pirms triatlona sacensībām notiks Pasta Party, kas šogad būs restorānā HOTE no 19.00 līdz 20.00, tādejādi dodot iespēju gan sportistiem iepazīties savā starpā, gan atbalstītājiem satikt sportistus.

NB! Satiksmes ierobežojumi

Sacensības risināsies Ķīpsalas teritorijā ar peldēšanas posmu Āgenskalna līcī pie «Saules akmens», riteņbraukšanas posmu Ķīpsalā pa Ķīpslas ielu līdz Kaiju ielai un skriešanas posmu pa Ķīpsalas ielu un Balsta dambi līdz Āzenes ielai.

Sakarā ar to, automašīnu iebraukšanai Ķīpsalā un izbraukšanai tiks organizēta divvirzienu kustība pāri tiltam no Raņķa Dambja 24. jūlijā no plkst. 6:00 – 17:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu