Futbola EČ laikā nelikumīgu likmju dēļ konfiscēti €12,3 miljoni

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nesen aizvadītā Eiropas futbola čempionāta laikā nelegālo derību midzeņu un interneta mājaslapu iznīcināšanas operācijā aizturēti vairāk nekā 4000 cilvēku un konfiscēti 13,6 miljoni ASV dolāru (12,3 miljoni eiro).

Policija veikusi kratīšanu daudzviet Āzijā un arī Eiropā, tostarp tādās valstīs kā Ķīna, Singapūra, Itālija un arī Francija, kur notika čempionāts.

Starptautiskā Kriminālpolicijas organizācija jeb Interpols vēsta, ka divas koordinētas operācijas notika Taizemē, cīnoties pret krimināliem starpvalstu tīkliem Āzijā, kas izmantoja nelikumīgas interneta lapas.

Taizemē trīs nelegālu likmju biroji tika slēgti, bet Malaizijā aizturēti 15 cilvēki saistībā ar maksājumu karšu krāpniecību.

«Nelegālas derības rada ievērojamus ienākumus organizētās noziedzības tīkliem, kas bieži saistīti ar korupciju, cilvēku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu,» paziņojumā citēts Interpola Antikorupcijas un finanšu noziegumu daļas vadītājs Džims Andersons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu