Paziņoti 10 pretendenti Eiropas labākā futbolista balvai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Portugālis Krištianu Ronaldu un viņa komandas biedrs Madrides «Real» komandā Garets Beils ir pirmdien paziņotajā desmit pretendentu sarakstā uz Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Eiropas labākā spēlētāja balvu.

Ronaldu realizēja uzvaru nesošo 11 metru pēcspēles sitienu Čempionu līgas finālā, kurā «Real» uzvarēja citu Madrides klubu «Atletico» un palīdzēja Portugāles izlasei uzvarēt Eiropas čempionātā.

Vēl viens portugālis un «Real» spēlētājs Pepe minēts šajā desmit finālistu sarakstā. Velsiešu zvaigzne Beils aizveda nacionālo izlasi līdz Eiropas čempionāta pusfinālam.

Favorīts uz balvu ir Ronaldu, kurš pirms tam to ieguva 2013./14. gada sezonā.

Nominēts ir arī «Atletico» uzbrucējs francūzis Antuāns Grīzmans, sešu vārtu guvējs Eiropas čempionātā un labākā spēlētāja balvas ieguvējs tajā.

Lionels Mesi un Luiss Suaress ir divi «Barcelona» pārstāvji. Arī no Minhenes «Bayern» pārstāvēti divi futbolisti - Manuels Noiers un Tomass Millers. Nominēto pulkā ir arī Turīnas «Juventus» vārtsargs Dzanluidži Bufons un «Real» pussargs Tonijs Kross.

Spēlētājus izvirzīja žurnālisti no 55 UEFA dalībvalstīm. Balsojumā 5. augustā viņi noteiks trīs finālistus.

Uzvarētājs tiks paziņots 25. augustā Monako, kur notiks Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu