Solovejs un Toms Šmēdiņš triumfē «Saulkrastu kokteilī»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš Latvijas pludmales volejbola čempionāta trešā posma, «Saulkrastu kokteiļa», finālā sestdien uzvarēja sacensību favorītus Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu.

Vējainos apstākļos ar ceturto numuru izliktie Solovejs un T.Šmēdiņš uzvarēja ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:15, 15:11).

Savukārt cīņā par trešo vietu Arnis Tunte un Artis Caics, kuriem turnīrā ticis 17.numurs, ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:9) pārspēja Ģirtu Glāzeru un Sandri Andrejevu, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Pirms tam ceturtdaļfinālu bija sasnieguši visi favorīti, bet šajā turnīra kārtā tikās abi ar pirmajiem diviem numuriem izsētie dueti - Pļaviņš/Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs. Šajā duelī ar 2-0 (21:14, 21:16) pārāki bija Pļaviņš un Regža, kuri bija izlikti ar pirmo numuru.

Sezonas pirmajā posmā Jūrmalā uzvarēja Solovejs un T.Šmēdiņš, bet otrajā etapā Rīgā triumfēja lietuvieši Luks Kazdailis un Arns Rumševičs.

Tā kā olimpiskā sezona pludmales volejbolā ir īpaši intensīva, Latvijas čempioni tiks kronēti jau sezonas vidū posmā, kad nākamnedēļ Jūrmalā tiks aizvadīts finālposms. Tajā dalību plānojuši visi labākie valsts dueti, tai skaitā olimpieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Šogad Latvijas čempionātā vīriem plānoti seši posmi, bet dāmām - četri. Turklāt pirmo reizi etaps paredzēts arī Alūksnē, kur pludmales volejbolisti sacentīsies no 5. līdz 7.augustam.

Savukārt sezonas pēdējais posms no 26. līdz 28.augustam tiks aizvadīts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas «Masters» kategorijas posma stadionā, kurā būs teju 3000 vietas, un tas ir iekļauts Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) kalendārā, tādēļ pulcēs arī ārzemju duetus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu