Nosaukts Latvijas olimpiskās komandas sastāvs Rio 2016

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviju olimpiskajās spēlēs, kas no 5. līdz 21. augustam notiks Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, pārstāvēs 32 sportisti divpadsmit sporta disciplīnās: vieglatlētikā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, brīvajā cīņā, smaiļošanā, džudo, tenisā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā, stenda šaušanā un burāšanā, ceturtdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Lielākās cerības četrgades nozīmīgākajā sporta forumā Latvijai saistītas ar divkārtējo olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu, pludmales volejbolistiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, septiņcīņieci Lauru Ikaunieci-Admidiņu, šķēpmetējiem Zigismundu Sirmo un Madaru Palameiku, cīkstoni Anastasiju Grigorjevu un svarcēlāju Artūru Plēsnieku.

Pagaidām gan vēl nav zināms, kurš sportists nesīs Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. To nosauks pēc nedēļas.

Līdz šim pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas vismazāk pārstāvētās Vasaras olimpiskās spēles bija 2004. gadā Atēnās, kad piedalījās 32 sportisti 11 sporta veidos, tomēr tieši tās bija sekmīgākās, jo tika gūtas četras sudraba godalgas.

«Lai arī olimpiskās komandas sportistu skaits ir mazāks, nekā iepriekšējās olimpiskajās komandās Londonā un Pekinā, komandas vidējā kvalitāte ir augstāka,» atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Vismaz desmit komandas dalībnieki ir gatavi cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem un to viņi ir pierādījuši ar savu sniegumu gan šajā, gan iepriekšējās sezonās.

Mūsu olimpiskās komandas dalībnieki ir starp pasaules ranga līderiem savos sporta veidos un disciplīnās, tāpēc, veiksmes gadījumā, vajadzētu būt arī labiem rezultātiem.»

«11 sportistiem no 31 Riodežaneiro būs olimpiskā debija. Izaugusi jauna olimpiešu paaudze, kas pirms vairākiem gadiem sāka savu sportisko karjeru ar dalību Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess gandarījums,» norāda Latvijas Olimpiskās delegācijas «Rio 2016» vadītājs Žoržs Tikmers. «No otras puses – šī Latvijas delegācija ir arī pieredzējusi, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau otrās, trešās vai pat ceturtās olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms tiks apvienots ar pieredzes bagātību.»

Uz olimpiskajām spēlēm dosies 15 vieglatlēti: Gunta Latiševa-Čudare (400 metru skrējiens), Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs (maratons), Laura Ikauniece-Admidiņa (septiņcīņa), Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Sinta Ozoliņa, Madara Palameika, Līna Mūze (šķēpmešana), Pauls Pujāts un Mareks Ārents (kārtslēkšana), Arnis Rumbenieks (50 km soļošana), Agnese Pastare (20 km soļošana).

Olimpisko normatīvu bija izpildījusi arī Anita Kažemāka, taču viņa kļuva par lieko, jo uzrādītais rezultāts bija sliktākais no četrām normatīvu izpildījušajām, bet vienu valsti var pārstāvēt ne vairāk kā trīs. Savukārt šķēpmetēja Līna Mūze iekļauta sarakstā, lai gan traumas dēļ startēt nevarēs, taču viņas klātbūtne ļaus palielināt personālam atvēlēto kvotu.

Latviju Riodežaneiro pārstāvēs arī Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa sievietēm līdz 63 kg), Aleksejs Rumjancevs (smaiļošana 200 m distancē), Jevgēņijs Borodavko (džudo svarā līdz 100 kg), Artūrs Ņikiforenko (džudo svarā virs 100 kg), Jeļena Ostapenko (teniss), Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš (pludmales volejbols), Artūrs Plēsnieks (svarcelšana svarā līdz 105 kg), Rebeka Koha (svarcelšana svarā līdz 53 kg), Māris Štrombergs, Edžus Treimanis (BMX riteņbraukšana), Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins (grupas brauciens šosejā), Ketija Birzule (burāšana RS:X klasē), Uvis Kalniņš (peldēšana, 200 metru komplekss), Aļona Ribakova (peldēšana, 200 metru brass) un Dainis Upelnieks (stenda šaušana).

Olimpiskā kvalifikācija sportistiem noslēdzas pirmdien, bet līdz trešdienai visām vasaras sporta veidu federācijām LOK bija jāiesniedz savu pārstāvēto sporta veidu kandidātu saraksts dalībai olimpiskajās spēlēs.

Tāpat latvieši startēs arī citu valstu nacionālajās izlasēs - nesen ceļazīmi akadēmiskajā airēšanā uz Olimpiādi izcīnīja Īriju pārstāvošā Sanita Pušpure, bet jau pērn smaiļošanā 200 metru distancē pie tādas tika Turcijas pilsonību pieņēmusī latviete Lāsma Liepa, kura pagājušajā mēnesī izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļu. Tāpat ļoti labas izredzes pārstāvēt Norvēģiju olimpiskajās spēlēs ir latviešu šosejas riteņbraucējai Vitai Heinei, kura nesen izcīnīja divas zelta medaļas šīs valsts čempionātā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu