Dunalkā cīnās dambretistu «spice»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 9. jūlijā, Durbes novada Dunalkā Edgara Štāla balvu izcīņa 64 lauciņu dambretē bija pulcējusi īstu dambretistu zvaigznāju. Latvijas Dambretes savienības galvenais tiesnesis Kārlis Ozols to jau nodēvējis par atjaunotās Latvijas spēcīgāko turnīru šajā sporta veidā.

Kā atzina vairāki sportisti, bieži neiznāk spēlēt ar tik spēcīgiem konkurentiem: no 20 dalībniekiem četri starptautiskie lielmeistari (Latvijas pārstāvji Guntis Valneris un Laimonis Zālītis, kā arī šīgada Lietuvas čempions Arūns Norvaišs un viņa tautietis Andriuss Kibarts), septiņi sporta meistari un deviņi meistarkandidāti.

Kad bija izspēlētas pamatturnīra astoņas kārtas, bija skaidrs, ka uzvarētāju lauri tiek lietuviešiem – 1. vietā Andriuss, 2. – Arūns, bet uz 3. vietu pretendēja mūsu G.Valneris un L.Zālītis. Tā kā arī papildpartijas beidzās ar neizšķirtu, abi lielmeistari vienojās par draudzīgu balvas sadali. Arī ātrspēlē pirmās divas vietas nemainījās, bet trešais – Guntars Purviņš.

Sacensību organizators E.Štāls abos turnīros desmitais. Kā atzina Edgars – lieliski, jo iecerētā programma iekļūt desmitniekā izpildīta. Pēdējo reizi «dzīvajā» viņš spēlējis pirms gada, kad vasaras atvaļinājumu pavadījis Latvijā. Jau četrus gadus Edgars ar sievu Ilvu, dēliem Dāvidu un Ādamu dzīvo Norvēģijā, bet tur dambrete nepavisam neesot populāra, tā kā atliek vien spēlēt internetā.

Štāls ir autobusa šoferis, kā arī māca norvēģu valodu iebraukušajiem tautiešiem un citiem baltiešiem. Bet daudzas stundas tiek atvēlētas sirdslietai – dambretei, to viņš spēlē jau gadus 15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu