«Stirnu buks» Talsos lēks pāri horizontam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ainaviskais taku skriešanas seriāls «Stirnu buks» teju aizsniedzies līdz sezonas viducim. 30. jūlijā Talsu paugurainē «Stirnu buks» lēks pāri horizontam - taku skriešanas draugiem priekšā aizraujošais sezonas 4. posms (no sezonas 7 posmiem). Starta un finiša zona būs ritualizētajā Saules kalna estrādē, kas atrodas uz viena no deviņiem Ziemeļkursas augstienes «villa Talse» pakalniem.

Reljefa dažādības un ainaviskā krāšņuma ziņā Talsiem nav līdzīgas pilsētas. Krāšņā daba – pauguri, ezers – papildina ar sīkām ēkām piepildīto ainavu. Ainaviskā Talsu pauguraines trase ir gana izaicinoša, taču tā nav tik «sīksta» kā Gaujas Nacionālais parks vai Pietukuma Āžu kalns. Šogad Zaķa (~13 km), Stirnu buka (~21 km) un Lūša (~28 km) distance vedīs mazāk pa pilsētvidi, bet vairāk pa mežiem un takām. Tomēr Stirnu buks vēlas atrādīt taku skrējējiem vismaz dažus no Talsu deviņiem pakalniem – Talsu pilskalnu, Ķēniņkalnu, Tiguļu kalnu un, protams, Sauleskalnu ar unikālu finišu skatītājiem - estrādes amfiteātrī!

Kopvērtējums

Savukārt Vāveres distancē (~5 km) – tiem, kuri grib pamēģināt skriešanas prieku vai jautri pavadīt laiku ar ģimeni – vairāk varēs izpētīt tikai šai gleznainajai kalnu pilsētiņai tik ļoti raksturīgos divslīpju jumtus ar nošļauptiem galiem. Vairāk būs baudāma pilsētas romantika, taču arī Vāverēm netrūks Talsos teju visuresošā dabas krūts skaistuma.

Komandu kopvērtējums

Paši talsinieki ar milzu entuziasmu iesaistās «Stirnu buka» mājas posma organizēšanā. Speciāli «Stirnu bukam» jau ziemā par diviem kilometriem tikusi pagarināta biatlona trase (!).

Trases pagarinājums iekārtots kalnainā pļavā un sākas pie skolas stadiona.

Tas vedīs gar biatlona šautuvi un līču loču maršrutā augšā un lejā pa pakalniem, metot arī paralēlas cilpas. Kā saka vietējie, lietus gadījumā te būs nepārvarams mālains pārbaudījums!

«Tehniski distances ir izplānotas līdz pēdējam sīkumam un būs visnotaļ sarežģītas – dinamiskas, ar kāpumiem un kritumiem, kas mīsies ar stāviem kalniem, lēzenām takām un meža celiņiem,» komentēja Talsu pakalnu sporta kluba aktīvists Kārlis Vanags.

20160707_145853_2790.jpg

Talsinieki ir ieinteresēti sava «Stirnu buka» posma attīstīšanā, jo, kā viņi paši norāda, tas ir kvalitatīvs pasākums visai ģimenei. «Daudzi iedzīvotāji nodarbojas ar sporta aktivitātēm, taču vajag sevi pārbaudīt arī sacensībās. «Stirnu buks» ir iespēja ģimenei izcili pārdomātā pasākumā labi pavadīt laiku un saliedēties, noskrienot vienu kopīgu distanci. Skriešana nav mocības, no skriešanas mēs gūstam baudu!» Kārlis novēl īpaši visiem iesācējiem ar prieku sasniegt finišu un izbaudīt gandarījumu mirkli, saņemot piemiņas medaļu.

Viens no Talsu pauguraines «Stirnu buka» galvenajiem favorītiem būs mājinieks Gints Lūsis, kurš ir kopvērtējuma līderis pēc aizvadītiem trim posmiem.

«Mājas trasē būs vieglāk skriet, jo apvidus labi zināms. Mērķis - trijnieks.

Ar Kristapu Bērziņu un Andreju Jesko distancē es nevaru cīnīties, man nav tik intensīvs skriešanas grafiks, jo startēju arī MTB, taču man ir atstrādāts sprinta etaps,» Lūsis atklāja panākumu atslēgu – distances laika izteiksmē zaudētos punktus viņš ar uzviju spēj kompensēt izcili veicot Kalnu karaļa sprinta etapus. «Pirms katra «Stirnu buka» posma dodos uz trasi un izpētu, kā labāk veikt sprinta etapu. Domāju, tas palīdz.»

Sezonas gaitā iespētais viņu nepārsteidz, un kopvērtējumā Gints ar 3681 punktu par 34 punktiem apsteidz Andreju Jesko, bet Uldi Kļaviņu – par 68 punktiem. Taču ūdeni draud sakult «Stirnu buka» čempions Kristaps Bērziņš, kurš šogad bijis spiests vienu posmu izlaist un līdz ar to kopvērtējumā atrodas pagaidām tikai piektajā desmitā.

Sieviešu konkurencē viss notiek pēc principa «kura kuru!» Te ir izveidojies stabils līderu trio un pārliecinoša sezonas līdere ir Laura Čakle ar 3752 punktiem. Ventspilniece par 178 punktiem apsteidz Irinu-Štūlu Pankoku no Liepājas un par 265 punktiem – Kristīni Kuzņecovu no Garkalnes.

Komandu kopvērtējumā vadībā ir «SiS Latvija» ar 14940 punktiem, tai seko Ginta Lūša spārnotais «Talsu pakalnu sporta klubs» (14359), 3. vietā «Moller Auto Ventspils / SIS» (14174). Vai papildu intrigu ir gatavi sarūpēt Latvijas lielākās skriešanas komandas «VSK Noskrien Rieksti» (13898) dalībnieki un ielauzties trijniekā?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu